Woning isoleren Villers-Devant-Orval

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Villers-Devant-Orval? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via enkele acties zoals vloerisolatie of isolerende kozijnen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Hierna komen we met handige informatie over isolatie Villers-Devant-Orval. Je leest uitvoerig over items als tochtstrips of tochtbanden en houten vloer isoleren. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-villers-devant-orval-6823

 • Structureel lagere energiekosten
 • Minder last van vocht
 • Milieubewuste keuze
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieLuxemburg
GemeenteFlorenville
Postcode6823
Gasverbruik20.540 kWh
Stroomverbruik3470 kWh
Gemiddelde energierekening€163,66

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf tref jij de meest interessante onderdelen om je woning in Villers-Devant-Orval te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Villers-Devant-Orval is interessant (al vanaf +/- € 900 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €285 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel lagere gaskosten. De onkosten zijn zo’n €1925 en het rendement ligt op zo’n €200 p/jaar. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn dekens, icynene, steenwol, glaswol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Villers-Devant-Orval kost je zo’n €5550. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €980. De potentiële besparing ligt op €690 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €13200. De winst is ong. €970 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens zien we verschillende vaak toegepaste werkzaamheden. In het gedeelte hierna praten we over de meest interessante mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isolatie in Villers-Devant-Orval (mei 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een groenere gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Villers-Devant-Orval is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2100 m3. De besparing komt neer op €975 p/jaar. Hierna komen we met de gemiddelde kosten op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Villers-Devant-Orval. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per type tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3800)
€725
(€4800)
€1240
(€9250)
Vloerisolatie€120
(€1500)
€250
(€1900)
€325
(€3200)
Spouwmuur€390
(€1275)
€690
(€2075)
€860
(€3350)
HR++ glas€220
(€2800)
€275
(€3525)
€450
(€5050)
isolatie villers-devant-orval 6823

Erkende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Villers-Devant-Orval?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Villers-Devant-Orval isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals OCTA+ en Wase Wind, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een gezond binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3050 en besparen tot €280 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Hierdoor analyseert u wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Omvangrijke projecten als isolatie van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Hieronder check je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Brico, Gamma, Handy Home, Dema, Mr. Bricolage, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Florenville

Met hulp van een speciale premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Florenville in dit verhaal kan kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Florenville
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door middel van ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Villers-Devant-Orval wat schikt naar dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Villers-Devant-Orval voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Villers-Devant-Orval. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen leiden tot een optimaal binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een aangenaam wooncomfort. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment