Woning isoleren Ucimont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Ucimont? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Door middel van een investering als bijv. isolatie binnenkant gevel en tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Hierna vind je waardevolle informatie over isolatie Ucimont. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de binnengevel en energie besparen tips. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-ucimont-6833

 • Lagere energierekening
 • Een gezonde leefomgeving
 • Een verantwoorde keuze
 • Beschermt ook tegen brand
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieLuxemburg
GemeenteBouillon
Postcode6833
Gasverbruik20.610 kWh
Stroomverbruik3505 kWh
Gemiddelde energierekening€164,74

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand check jij de meest rendabele werkzaamheden om jullie woning in Ucimont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Ucimont is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 920 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €290 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en veel lagere gaskosten. De tarieven zijn ongeveer €1925 en je bespaart al snel €220 p/jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, chips, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Ucimont kost doorgaans €4500. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €980. Je energiekosten dalen flink, tot wel €850 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €11300. Het rendement is ongeveer €950, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0bestaan er nog een aantal populaire uitvoeringen. In het volgende overzicht benoemen we de interessantste vormen.

 • Garage isolatie: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Ucimont (juni 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een energiezuinige samenleving? Isoleren van woning/huis in Ucimont is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2650 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1400 per jaar. Onderstaand berekenen we de totale kosten als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Ucimont. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3200)
€855
(€6000)
€910
(€9250)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€190
(€1850)
€370
(€3200)
Spouwmuur€355
(€1175)
€750
(€2225)
€840
(€3625)
HR++ glas€220
(€2325)
€300
(€3900)
€445
(€5125)
isolatie ucimont 6833

Actuele Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Ucimont?

Waarom juist nu mijn huis in Ucimont isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Essent en Trevion, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettige leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3075, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €305 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Daardoor kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grote klussen zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. In de box hieronder komen we met een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Hubo, Handy Home, Big Mat, Gamma. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Belangrijke details over isolatiepremie in Bouillon

Door te profiteren van de huidige premies wordt woningisolatie nog lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De royale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Bouillon in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bouillon
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen door te isoleren. Echter, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Ucimont wat matcht met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Ucimont voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Ucimont. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen leiden tot een prettig binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabele leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment