Woning isoleren Hornu

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Hornu? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een investering als HR++ glas of dakkapel isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand check je belangrijke informatie over isolatie Hornu. Je leest uitvoerig over thema’s als isolatie van de kruipruimte en koudebruggen. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-hornu-7301

 • Een fors lagere energierekening
 • Een comfortabele leefomgeving
 • U stoot minder CO2 uit
 • Minder geluid van buiten
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieHenegouwen
GemeenteBoussu
Postcode7301
Gasverbruik21.620 kWh
Stroomverbruik3510 kWh
Gemiddelde energierekening€169,06

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn meestal prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina vind jij de interessantste acties om jullie woning in Hornu te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Hornu is betaalbaar (vanaf plusminus € 720 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €220 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en verlaagt het energiegebruik. De tarieven zijn gemiddeld €1625 en je bespaart op de energierekening, tot wel €250 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Hornu kost plusminus €5850. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1050. Je energiekosten dalen flink, tot wel €800, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13100. De winst is om en nabij €850, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens zijn er verschillende interessante mogelijkheden. In het gedeelte hieronder behandelen we de interessantste mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Hornu (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een groenere samenleving? Isoleren van jouw woning in Hornu is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2700 m3. Dat is dus al gauw €1175 per 12 maanden. Op isolatiespecialisten.be kijken we naar de verwachte kosten in het geval je kiest voor een isolatiespecialist in Hornu. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4250)
€605
(€5300)
€1090
(€9400)
Vloerisolatie€130
(€1500)
€245
(€1850)
€300
(€3600)
Spouwmuur€260
(€1450)
€650
(€2475)
€930
(€3150)
HR++ glas€250
(€2725)
€325
(€3275)
€425
(€5350)
isolatie hornu 7301

Actuele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Hornu?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Hornu isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energieleverancier als Luminus of Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimale leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3275, waarbij u een besparing realiseert van €320 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Hierdoor ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitgebreide activiteiten zoals gevel-, dak of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Hierna komen we met nuttige informatie over veel gebruikte types. Te koop bij de betere bouwmarkt als Hubo, Gamma, Handy Home, Brico, Dema, Big Mat. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Boussu

Met behulp van de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en check wat de gemeente Boussu kan betekenen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Als er sprake is van 10 woningen is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Boussu
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen door het isoleren van je woning. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente speciaal opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Hornu wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Door middel van een warmtescan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Hornu voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Hornu. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen bieden sowieso een aangenaam klimaat in huis en structureel lagere energielasten. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een optimaal leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment