Woning isoleren Marche-Lez-Ecaussinnes

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Marche-Lez-Ecaussinnes? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Via een aantal stappen zoals bijvoorbeeld de garage isoleren en isolerende kozijnen en deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties met een prima rendement. Op isolatiespecialisten.be bekijk je handige informatie over isolatie Marche-Lez-Ecaussinnes. Denk aan onderwerpen als radiatorfolie aanbrengen en EPS isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-marche-lez-ecaussinnes-7190

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een comfortabel leefklimaat
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Weinig last van geluid
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieHenegouwen
GemeenteEcaussinnes
Postcode7190
Gasverbruik21.600 kWh
Stroomverbruik3500 kWh
Gemiddelde energierekening€168,75

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatiespecialisten.be lees jij de interessantste werkzaamheden om je woning in Marche-Lez-Ecaussinnes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Marche-Lez-Ecaussinnes is goed te betalen (vanaf zo’n € 780 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €255 op jaarbasis (prijspeil december 2023).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en verlaagt het energiegebruik. De kosten bedragen zo’n €1600 en de winst ligt rond de €265, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Marche-Lez-Ecaussinnes kost je zo’n €5650. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1240. De potentiële besparing ligt op €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €13400. Je profiteert van grofweg €990 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast zien we nog enkele interessante opties. Hieronder behandelen we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage isolatie: Een garage om van te genieten
 • Isolatie van schuur: Altijd een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Marche-Lez-Ecaussinnes (december 2023)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en tegelijk een energiebewuste toekomst? Isoleren van een huis in Marche-Lez-Ecaussinnes is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2450 m3. Dat is dus al gauw €1275 per jaar. Hieronder check je de uiteindelijke kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Marche-Lez-Ecaussinnes. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3950)
€835
(€5550)
€990
(€8650)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€170
(€1600)
€310
(€3300)
Spouwmuur€285
(€800)
€730
(€2725)
€935
(€3125)
HR++ glas€235
(€2025)
€335
(€3325)
€410
(€4625)
isolatie marche-lez-ecaussinnes 7190

Populaire Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Marche-Lez-Ecaussinnes?

Waarom juist nu mijn huis in Marche-Lez-Ecaussinnes isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Eneco of Antargaz, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een gezond leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3250, dat betekent een winst van 240, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Zo check je waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Ingrijpende projecten zoals isoleren van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Op deze pagina tref je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home, Dema, Gamma, Brico. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Ecaussinnes

Door gebruik te maken van een premie vanuit overheid of gemeente wordt een huis isoleren leuker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Ecaussinnes aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ecaussinnes
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente opgezet voor de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Via het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Marche-Lez-Ecaussinnes wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Marche-Lez-Ecaussinnes voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Marche-Lez-Ecaussinnes. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties resulteren in een warm en comfortabel huis en flink lagere energiekosten. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment