Woning isoleren Familleureux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Familleureux? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld de spouwmuur isoleren en isolerende deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Hieronder lees je diverse informatie over isolatie Familleureux. We gaan aan de slag met onderwerpen als radiatorisolatie en koudebruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-familleureux-7181

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een prettige leefomgeving
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Een warmere én stillere woning
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieHenegouwen
GemeenteSeneffe
Postcode7181
Gasverbruik21.560 kWh
Stroomverbruik3480 kWh
Gemiddelde energierekening€168,13

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een goed energielabel zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf bekijk je de meest populaire manieren om een woning in Familleureux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Familleureux is voordeling (vanaf € 880 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €225 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel lagere gaskosten. De prijzen liggen rond €1625 en het bespaart circa €270 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Familleureux kost +/- €5800. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1110. Het voordeel loopt al gauw op tot €870 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11500. Het voordeel is zo’n €920 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zijn er nog enkele interessante alternatieven. In het volgende overzicht beschrijven we de interessantste werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur-isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Familleureux (februari 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een bewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Familleureux is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2375 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1200 p/jaar. Hieronder tref je de totale kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Familleureux. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per type vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4050)
€745
(€4700)
€1050
(€8550)
Vloerisolatie€140
(€1500)
€195
(€2050)
€375
(€2800)
Spouwmuur€295
(€1250)
€540
(€2700)
€850
(€3650)
HR++ glas€245
(€2375)
€320
(€4200)
€370
(€5225)
isolatie familleureux 7181

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Familleureux?

Wat is het voordeel van mijn woning in Familleureux isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Eneco en Lampiris, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een aangename leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3800 en geeft een besparing van €235, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Vandaar zie je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige investeringen als isolatie van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. In de box hieronder ontdek je kort & bondige info over veel gebruikte types. Te koop bij de betere bouwmarkt als Hubo, Gamma, Mr. Bricolage, Brico, Big Mat, Dema. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over de huidige isolatiepremie in Seneffe

Met hulp van de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Seneffe aan kan bieden.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minstens 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert heb je ook recht op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Seneffe
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Via tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Familleureux wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Door een warmtescan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere enkel glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Familleureux voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Familleureux. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een optimale leefomgeving en veel minder stookkosten. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment