Woning isoleren Petit-Roeulx-Lez-Nivelles

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Petit-Roeulx-Lez-Nivelles? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van haalbare maatregelen als bijv. de bodem isoleren en radiatorfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be check je bruikbare informatie over isolatie Petit-Roeulx-Lez-Nivelles. Denk aan onderwerpen als isolerende kozijnen en deuren en steenwol Isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-petit-roeulx-lez-nivelles-7181

 • Flinke besparing
 • Controle over de temperatuur
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieHenegouwen
GemeenteSeneffe
Postcode7181
Gasverbruik21.580 kWh
Stroomverbruik3490 kWh
Gemiddelde energierekening€168,44

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal prima geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna achterhaal jij de meest rendabele stappen om je woning in Petit-Roeulx-Lez-Nivelles te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Petit-Roeulx-Lez-Nivelles is voordeling (vanaf zo’n € 980 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten zijn ongeveer €1950 en het resultaat is zo’n €230, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Petit-Roeulx-Lez-Nivelles kost plusminus €5750. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1070. Je energiekosten dalen flink, tot wel €860 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11400. Het rendement is om en nabij €970 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we nog enkele interessante uitvoeringen. In de volgende paragraaf benoemen we de meest interessante opties.

 • Isoleren garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Petit-Roeulx-Lez-Nivelles (juli 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van jouw woning in Petit-Roeulx-Lez-Nivelles kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2875 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1300 per jaar. Op isolatiespecialisten.be calculeren we de totale kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Petit-Roeulx-Lez-Nivelles. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten stukken beter.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3250)
€705
(€7150)
€1200
(€8500)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€235
(€2500)
€395
(€2850)
Spouwmuur€230
(€1750)
€590
(€2200)
€870
(€3275)
HR++ glas€195
(€2225)
€300
(€3925)
€440
(€4975)
isolatie petit-roeulx-lez-nivelles 7181

Populaire Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Petit-Roeulx-Lez-Nivelles?

Waarom zou ik mijn woning in Petit-Roeulx-Lez-Nivelles isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energiebedrijf als OCTA+ of Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Ook neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3650, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €235 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Dan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grootse projecten als isoleren van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Hieronder tref je een samenvatting van het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Brico, Hubo, Dema, Gamma, Big Mat, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Belangrijke details over isolatiepremie in Seneffe

Door te profiteren van de huidige premies wordt het investeren in je huis nog leuker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Seneffe in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Seneffe
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Geholpen door het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Petit-Roeulx-Lez-Nivelles wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Petit-Roeulx-Lez-Nivelles voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Petit-Roeulx-Lez-Nivelles. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een comfortabel binnenklimaat en een significant lagere energierekening. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor de gezondheid van de bewoners. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment