Woning isoleren Fayt-Lez-Manage

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Fayt-Lez-Manage? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een paar maatregelen als HR++ glas of naden en kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina komen we met nuttige informatie over isolatie Fayt-Lez-Manage. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals isolatie binnenkant gevel en steenwol. Direct aan de slag? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-fayt-lez-manage-7170

 • Lagere energierekening
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Verantwoorde investering
 • Tevens geluidsisolatie
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieHenegouwen
GemeenteManage
Postcode7170
Gasverbruik21.530 kWh
Stroomverbruik3465 kWh
Gemiddelde energierekening€167,67

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be zie je de meest rendabele methodes om je woning in Fayt-Lez-Manage te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Fayt-Lez-Manage is betaalbaar (al vanaf +/- € 920 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €205 op jaarbasis (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven zijn gemiddeld €1900 en de besparing op de energienota loopt op tot €255 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Fayt-Lez-Manage kost je zo’n €5250. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €990. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11400. Hiermee bespaar je zo’n €920 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we nog een aantal vaak toegepaste opties. In het gedeelte hierna beschrijven we de interessantste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Fayt-Lez-Manage (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en uiteraard een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van een woning in Fayt-Lez-Manage is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2450 m3. Dat komt neer op €1475 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand check je de uiteindelijke kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Fayt-Lez-Manage. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per maatregel tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3200)
€735
(€6300)
€1220
(€9850)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€235
(€1950)
€330
(€3000)
Spouwmuur€280
(€850)
€640
(€2250)
€850
(€3500)
HR++ glas€195
(€2475)
€280
(€3650)
€360
(€4500)
isolatie fayt-lez-manage 7170

Professionele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Fayt-Lez-Manage?

Waarom zou ik mijn huis in Fayt-Lez-Manage isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Engie en Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3600 en besparen tot €260 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan check je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote projecten als dak-, vloer of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Op deze website bekijk je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Hubo, Big Mat, Gamma, Brico, Mr. Bricolage, Dema. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Manage

Door te profiteren van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Manage in dit verhaal kan kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Manage
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met het isoleren van je woning. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Op basis van onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Fayt-Lez-Manage wat schikt naar dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om geen HR++ glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Fayt-Lez-Manage voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Fayt-Lez-Manage. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen bieden jou een gezond wooncomfort en bespaart veel energie. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment