Woning isoleren Morlanwelz-Mariemont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Morlanwelz-Mariemont? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van enkele acties zoals gevelisolatie of tochtprofielen worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal lees je nuttige informatie over isolatie Morlanwelz-Mariemont. Dit kan gaan om onderwerpen als bodemisolatie en vocht in huis of vochtproblemen. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-morlanwelz-mariemont-7140

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • CO2 uitstoot beperken
 • Interessante energiebespaarlening
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieHenegouwen
GemeenteMorlanwelz
Postcode7140
Gasverbruik21.460 kWh
Stroomverbruik3430 kWh
Gemiddelde energierekening€166,59

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina check jij de aantrekkelijkste toepassingen om jouw woning in Morlanwelz-Mariemont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Morlanwelz-Mariemont is financieel toegankelijk (vanaf zo’n € 750 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €245 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten variëren rond €1600 en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 per jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Morlanwelz-Mariemont kost +/- €4800. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1150. Het voordeel loopt al gauw op tot €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12400. Hiermee bespaar je grofweg €900 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast zien we diverse populaire vormen. In het gedeelte hierna behandelen we de interessantste alternatieven.

 • Isolatie van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Morlanwelz-Mariemont (februari 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en natuurlijk een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van woning/huis in Morlanwelz-Mariemont is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2175 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1475 per 12 maanden. Op deze website kijken we naar de verwachte kosten als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Morlanwelz-Mariemont. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per soort vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3250)
€585
(€7500)
€920
(€9250)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€230
(€1600)
€305
(€3250)
Spouwmuur€220
(€1375)
€520
(€2075)
€935
(€3025)
HR++ glas€225
(€2850)
€330
(€4200)
€355
(€4450)
isolatie morlanwelz-mariemont 7140

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Meer weten over het isolatiebedrijf in Morlanwelz-Mariemont?

Waarom zou ik mijn woning in Morlanwelz-Mariemont isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Engie of Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettig klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3525, dat betekent een winst van 340 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Daardoor analyseer je waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Diepgaande maatregelen zoals isoleren van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Hierna vind je een handig overzicht van veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma, Brico, Handy Home. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie over isolatiepremie in Morlanwelz

Via een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De royale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Morlanwelz kan betekenen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Vanaf 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Morlanwelz
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met dak-, vloer of gevelisolatie. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door gebruik te maken van ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Morlanwelz-Mariemont wat overeenstemt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Morlanwelz-Mariemont voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Morlanwelz-Mariemont. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen bieden jou een comfortabel binnenklimaat en veel lagere gaskosten. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment