Woning isoleren Lovenjoel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Lovenjoel? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van buitenmuren of buisisolatie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op deze website ontdek je bruikbare informatie over isolatie Lovenjoel. Je leest uitvoerig over topics als de spouw isoleren en minerale wol. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-lovenjoel-3360

 • Lagere stookkosten
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Beschermt ook tegen brand
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBierbeek
Postcode3360
Gasverbruik22.310 kWh
Stroomverbruik3555 kWh
Gemiddelde energierekening€172,95

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn veelal goed geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf zie je de meest interessante werkzaamheden om jouw woning in Lovenjoel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte beter vast, en faciliteert een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Lovenjoel kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 800 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €190 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten liggen rond €1725 en je bespaart al snel €190 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Lovenjoel kost plusminus €5400. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1190. De potentiële besparing ligt op €830 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €13000. Daarmee bespaar je ongeveer €860 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Ook bestaan er verschillende alternatieve vormen. Hieronder bespreken we de populairste mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Lovenjoel (april 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en ook een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van een woning in Lovenjoel is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2900 m3. Dat komt neer op €1150 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna ontdek je de hoogte van de investering in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Lovenjoel. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in negen jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3750)
€745
(€6400)
€930
(€9050)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€185
(€2550)
€310
(€3200)
Spouwmuur€220
(€925)
€480
(€2100)
€865
(€3350)
HR++ glas€240
(€2650)
€280
(€3750)
€390
(€4625)
isolatie lovenjoel 3360

Bekende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Lovenjoel?

Wat is het voordeel van mijn woning in Lovenjoel isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Engie en Antargaz, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een optimaal leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Verder zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3225 en geeft een besparing van €315 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo zie je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grootse onderhoudswerkzaamheden zoals vloer-, dak of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Op deze website lees je een handig overzicht van het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hubo, Big Mat, Handy Home, Dema, Brico, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: geen opname van vocht

Aanvragen van isolatiepremie in Bierbeek

Met hulp van de geldende premie wordt je woning isoleren nog interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Bierbeek aan kan bieden.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bierbeek
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? D.m.v. tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Lovenjoel wat strookt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Aan de hand van een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Lovenjoel voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Lovenjoel. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen bieden jou een prettig wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid van de bewoners. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment