Woning isoleren Sint-Margriete-Houtem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Sint-Margriete-Houtem? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Via een isolatiemaatregel als muren isoleren en buisisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal vind je bruikbare informatie over isolatie Sint-Margriete-Houtem. Bijvoorbeeld onderwerpen als dubbel glas en purschuim. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-sint-margriete-houtem-3300

 • Minder energiekosten
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Voor iedere portemonnee
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteTienen
Postcode3300
Gasverbruik22.190 kWh
Stroomverbruik3495 kWh
Gemiddelde energierekening€171,10

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop achterhaal je de meest toegepaste manieren om je woning in Sint-Margriete-Houtem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Sint-Margriete-Houtem is goedkoop (vanaf plusminus € 990 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €275 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een significant lagere energierekening. De kosten fluctueren rond de €1675 en je profiteert van een besparing tot wel €200 per jaar. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Sint-Margriete-Houtem kost om en nabij de €5050. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1230. Het voordeel loopt al gauw op tot €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12700. De winst is grofweg €950 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook noemen we nog enkele interessante alternatieven. In het volgende overzicht beoordelen we de meest populaire alternatieven.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isolatie in Sint-Margriete-Houtem (juli 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota of een bewuste toekomst? Isoleren van jouw woning in Sint-Margriete-Houtem is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2400 m3. Dat is dus al gauw €1025 p/jaar. Hierna ontdek je de uiteindelijke kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Sint-Margriete-Houtem. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dak-isolatie heb je terugverdiend in zeven jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3600)
€865
(€4750)
€1130
(€8600)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€280
(€2450)
€325
(€2800)
Spouwmuur€400
(€1100)
€560
(€2375)
€870
(€3450)
HR++ glas€215
(€2275)
€280
(€4250)
€440
(€5375)
isolatie sint-margriete-houtem 3300

Erkende Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Sint-Margriete-Houtem?

Waarom zou ik mijn woning in Sint-Margriete-Houtem isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals OCTA+ en Elegant, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een gezonde leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €4000, waarbij u een besparing realiseert van €250, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Op basis daarvan ontdek je wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige klussen zoals vloer-, dak of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Onderstaand lees je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Dema, Hubo, Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat, Handy Home. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Info over isolatiepremie in Tienen

Dankzij de huidige premies wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Tienen op dit vlak doet.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Overigens Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opeen aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tienen
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen dankzij woningisolatie. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente speciaal opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? D.m.v. de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Sint-Margriete-Houtem wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Met een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Sint-Margriete-Houtem voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Sint-Margriete-Houtem. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren in een aangenaam wooncomfort en verlagen het energiegebruik. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment