Woning isoleren Boutersem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Boutersem? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de vloer of isolatie van de dakkapel kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna lees je diverse informatie over isolatie Boutersem. Dit kan gaan om vraagstukken over radiatorfolie plaatsen en R-waarde. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-boutersem-3370

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Een verantwoorde warme woning
 • Meer stilte in huis
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBoutersem
Postcode3370
Gasverbruik21.030 kWh
Stroomverbruik3515 kWh
Gemiddelde energierekening€166,71

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje ontdek je de interessantste werkzaamheden om jouw woning in Boutersem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte met als effect een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Boutersem is financieel toegankelijk (al vanaf € 950 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en je verbruikt minder energie. De kosten zijn zo’n €1975 en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Boutersem kost doorgaans €5600. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1170. Het voordeel loopt al gauw op tot €800, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11200. Dit levert op zo’n €770 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook onderscheiden we nog een aantal interessante vormen. Hieronder bespreken we de interessantste oplossingen.

 • Isoleren van garage: Altijd een warme garage
 • Schuur isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Boutersem (mei 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en tegelijk een groenere gemeenschap? Isoleren van een woning in Boutersem is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2675 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €875 (jaarlijks). Op deze pagina vind je de totale kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Boutersem. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6 procent spaarrente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3250)
€635
(€5050)
€1250
(€8550)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€260
(€1550)
€305
(€3050)
Spouwmuur€315
(€1150)
€510
(€1950)
€940
(€3650)
HR++ glas€245
(€2325)
€290
(€3500)
€430
(€5325)
isolatie boutersem 3370

Erkende Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Knauf Insulation
 • Isover

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Boutersem?

Waarom mijn woning in Boutersem isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Engie of Trevion, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een prettig binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Mede zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3075, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €210 p/jaar. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Daardoor analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende projecten zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Onderstaand vind je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Te koop bij bekende bouwmarkten als Hubo, Big Mat, Handy Home, Mr. Bricolage, Brico, Dema. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Info over isolatiepremie in Boutersem

Via een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Boutersem kan betekenen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minimaal tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Boutersem
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Boutersem wat schikt naar jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Middels een warmtescan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Boutersem voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Boutersem. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen leiden tot een gezonde leefomgeving en je verbruikt minder energie. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een gezond klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment