Woning isoleren Wommersom

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Wommersom? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een aantal stappen als de kruipruimte isoleren en tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Hieronder ontdek je nuttige informatie over isolatie Wommersom. Je leest uitvoerig over items als gevelisolatie en XPS Isolatie. Meteen besparen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-wommersom-3350

 • Veel geld besparen
 • Een prettig leefklimaat
 • U stoot minder CO2 uit
 • Minder last van ongedierte
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLinter
Postcode3350
Gasverbruik22.290 kWh
Stroomverbruik3545 kWh
Gemiddelde energierekening€172,64

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand ontdek je de aantrekkelijkste methodes om jullie woning in Wommersom te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Wommersom is aantrekkelijk (vanaf € 760 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €265 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een fors lagere energierekening. De kosten zijn gemiddeld €1625 en het rendement ligt op zo’n €210 op jaarbasis. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Wommersom kost om en nabij de €4450. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1120. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €760 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11100. Het voordeel is grofweg €950 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens kennen we nog een aantal populaire oplossingen. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest interessante alternatieven.

 • Garage-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Wommersom (juli 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een energiezuinige maatschappij? Isoleren van een woning in Wommersom kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2800 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €925 p/jaar. Hieronder ontdek je de totale kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Wommersom. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een 5 procent spaarrente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per type tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3700)
€665
(€6700)
€1220
(€8650)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€210
(€2100)
€375
(€3600)
Spouwmuur€200
(€900)
€500
(€2750)
€905
(€3450)
HR++ glas€235
(€2425)
€260
(€3825)
€380
(€5200)
isolatie wommersom 3350

Bekende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Wommersom?

Waarom moet ook ik mijn huis in Wommersom isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Eneco en Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel wooncomfort en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3600 en besparen tot €215 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Dan ontdek je wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grote werkzaamheden zoals isolatie van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. In de box hieronder lees je meer info over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Dema, Brico, Big Mat, Gamma, Hubo, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Belangrijke details over isolatiepremie in Linter

Via de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Dat werkt als volgt:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Linter op dit vlak doet.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Linter
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Wommersom wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Aan de hand van een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Wommersom voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Wommersom. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties dragen bij aan een gezond klimaat in huis en bespaart veel energie. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een optimaal wooncomfort. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment