Woning isoleren Hennuyères

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Hennuyères? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Middels een isolatiemaatregel zoals plat dak isoleren of warmtereflecterende folie kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op ons isolatie portaal check je uitgebreide informatie over isolatie Hennuyères. Dit kan gaan om thema’s als je spouwmuur isoleren en lambda waarde. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-hennuyeres-7090

 • Lagere maandlasten
 • Controle over de temperatuur
 • Milieubewuste keuze
 • Je kunt veel zelf doen
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieHenegouwen
GemeenteBraine-Le-Comte
Postcode7090
Gasverbruik21.150 kWh
Stroomverbruik3575 kWh
Gemiddelde energierekening€168,56

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje ontdek jij de meest populaire stappen om jullie woning in Hennuyères te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hennuyères kan zeer goedkoop (vanaf € 890 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €270 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en verlaagt het energiegebruik. De tarieven variëren rond €1725 en de besparing op de energienota loopt op tot €220 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Hennuyères kost +/- €5550. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1240. Het rendement is al snel €830 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €11500. Het voordeel is pakweg €910 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder kennen we allerlei aantrekkelijke oplossingen. Hieronder praten we over de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Hennuyères (februari 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en tegelijk een energiezuinige samenleving? Isoleren van de woning in Hennuyères is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2025 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1400 p/jaar. Op deze pagina check je de totale prijs in het geval je dit laat doen door een isolatiespecialist in Hennuyères. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3550)
€845
(€5000)
€970
(€9600)
Vloerisolatie€140
(€1500)
€245
(€1700)
€305
(€3050)
Spouwmuur€365
(€950)
€750
(€2250)
€785
(€3600)
HR++ glas€205
(€2600)
€295
(€3900)
€420
(€5325)
isolatie hennuyeres 7090

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Hennuyères?

Waarom moet ook ik mijn huis in Hennuyères isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Essent en Poweo, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimale leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3850 en dat bespaart tot €240, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Zo kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke acties zoals isolatie van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Op deze pagina komen we met een handig overzicht van het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Brico, Hubo, Big Mat, Gamma. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie over isolatiepremie in Braine-Le-Comte

Dankzij de geldende premie wordt woningisolatie nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België 0
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en check wat de gemeente Braine-Le-Comte in dit verhaal kan kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert is er daarbovenop een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Braine-Le-Comte
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met behulp van het advies hieronder kom je met een isolatieplan Hennuyères wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan ziet u waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, verouderde muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Hennuyères voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Hennuyères. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren in een optimaal leefklimaat en veel lagere gaskosten. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een optimaal klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment