Woning isoleren Thieu

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Thieu? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals de spouw isoleren of dakkapel isoleren kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be bekijk je diverse informatie over isolatie Thieu. We staan stil bij vraagstukken over isolatie van de buitengevel en ventilatieroosters. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-thieu-7070

 • Lagere energiekosten
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Reductie geluid
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieHenegouwen
GemeenteLe Roeulx
Postcode7070
Gasverbruik21.090 kWh
Stroomverbruik3545 kWh
Gemiddelde energierekening€167,64

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop check jij de interessantste stappen om jouw woning in Thieu te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Thieu is financieel toegankelijk (om en nabij de € 760 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €265 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De kosten zijn zo’n €1600 en de besparing op de energienota loopt op tot €200 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als glaswol, dekens, steenwol, folie. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Thieu kost doorgaans €5700. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1100. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €870 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12500. Het voordeel is zo’n €910 per jaar. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zijn er nog enkele populaire oplossingen. In het volgende overzicht bespreken we de populairste opties.

 • Garage isolatie: Een garage om van te genieten
 • Schuur isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Thieu (februari 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten of wellicht een energiebewuste toekomst? Isoleren van een woning in Thieu is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2350 m3. De besparing komt neer op €1250 per jaar. Op deze website check je de totale prijs wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Thieu. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per oplossing tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3750)
€845
(€4950)
€1240
(€9500)
Vloerisolatie€145
(€1500)
€270
(€1600)
€320
(€3150)
Spouwmuur€325
(€1650)
€470
(€2350)
€785
(€3625)
HR++ glas€205
(€1900)
€335
(€3300)
€435
(€5100)
isolatie thieu 7070

Professionele Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Thieu?

Waarom zou ik mijn woning in Thieu isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Essent of Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een comfortabele leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3550 en geeft een besparing van €205, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige werkzaamheden als isolatie van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Onderstaand lees je een samenvatting van het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Handy Home, Brico, Dema, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: een dure oplossing

Informatie over isolatiepremie in Le Roeulx

Door gebruik te maken van de huidige premies worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Le Roeulx kan betekenen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert kun je aanspraak doen op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Le Roeulx
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen door je huis te isoleren. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? D.m.v. tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Thieu wat overeenstemt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om dubbel glas, verrotte muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Thieu voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Thieu. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een gezond leefklimaat en een veel lagere energierekening. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid van de bewoners. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment