Woning isoleren Neufvilles

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Neufvilles? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen als vloerisolatie of isolerende kozijnen heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand tref je waardevolle informatie over isolatie Neufvilles. We staan stil bij items als plat dak isoleren en energiebespaarlening. Direct aan de slag? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-neufvilles-7063

 • Snel terugverdiend
 • Meer warmte en minder vocht
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Hogere woningwaarde

ProvincieHenegouwen
GemeenteSoignies
Postcode7063
Gasverbruik21.060 kWh
Stroomverbruik3530 kWh
Gemiddelde energierekening€167,18

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna lees jij de meest rendabele acties om je woning in Neufvilles te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, en faciliteert een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Neufvilles is betaalbaar beginnend bij € 780 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 per 12 maanden (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven fluctueren rond de €1675 en het bespaart flink geld, tot wel €200 per jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Neufvilles kost +/- €4700. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1060. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €780 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11500. De winst is pakweg €920 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Verder kennen we verschillende mogelijke werkzaamheden. Hieronder praten we over de meest rendabele uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Neufvilles (februari 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Neufvilles is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2725 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1125 p/jaar. Op deze website komen we met de uiteindelijke kosten zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Neufvilles. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per oplossing vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3450)
€605
(€5450)
€1000
(€8600)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€180
(€1750)
€350
(€3150)
Spouwmuur€265
(€1125)
€500
(€1900)
€810
(€3225)
HR++ glas€210
(€2900)
€280
(€4175)
€425
(€5375)
isolatie neufvilles 7063

Populaire Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Neufvilles?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Neufvilles isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Eneco en Lampiris, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3225 en geeft een besparing van €230 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Daardoor check je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige acties als isolatie van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Op deze pagina check je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Hubo, Brico, Gamma, Dema. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie rondom isolatiepremie in Soignies

Via de huidige premies wordt een huis isoleren lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Soignies voor jou kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je jouw huis / appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Soignies
Het is evident: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met 0% rente speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Neufvilles wat in lijn is met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Geholpen door een warmtescan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Neufvilles voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Neufvilles. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen dragen bij aan een optimaal binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een optimaal binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment