Woning isoleren Eugies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Eugies? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Met een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld de bodem isoleren of tochtstrips of tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website lees je uiteenlopende informatie over isolatie Eugies. Denk aan items als dakkapel isoleren en energie besparen tips. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-eugies-7080

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Meer controle in de woning
 • Goed bezig voor het milieu
 • Een warmere én stillere woning
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieHenegouwen
GemeenteFrameries
Postcode7080
Gasverbruik21.110 kWh
Stroomverbruik3555 kWh
Gemiddelde energierekening€167,95

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be vind jij de meest toegepaste methodes om een woning in Eugies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Eugies is interessant (al vanaf +/- € 780 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €240 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten bedragen zo’n €2000 en je bespaart al snel €280 p/jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Eugies kost je zo’n €4850. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €990. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €720 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €12900. Dit levert op ongeveer €850 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Ook bestaan er nog meer vaak toegepaste uitvoeringen. In het volgende overzicht vermelden we de populairste alternatieven.

 • Isoleren van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Eugies (februari 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en ook een duurzame gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Eugies is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2025 m3. Dat komt neer op €1450 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal komen we met de verwachte kosten als je kiest voor een isolatiespecialist in Eugies. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per doel zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3850)
€815
(€5950)
€1070
(€8200)
Vloerisolatie€135
(€1200)
€225
(€1700)
€340
(€3600)
Spouwmuur€245
(€950)
€420
(€2525)
€885
(€3150)
HR++ glas€240
(€2800)
€305
(€3125)
€350
(€4675)
isolatie eugies 7080

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Meer weten over het isolatiebedrijf in Eugies?

Wat is het voordeel van mijn woning in Eugies isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Luminus of Poweo, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezonde leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3550 en geeft een besparing van €300 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grootse klussen zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op deze website bekijk je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Dema, Gamma, Handy Home, Big Mat. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Belangrijke details over isolatiepremie in Frameries

Door te profiteren van de huidige premies wordt woningisolatie nog interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Frameries in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Samen met de buren besparen? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Frameries
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag door te isoleren. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Door de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Eugies wat schikt naar jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Door middel van een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Eugies voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Eugies. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen dragen bij aan een optimale leefomgeving en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een comfortabel leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment