Woning isoleren Masnuy-Saint-Jean

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Masnuy-Saint-Jean? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een investering als isolatie van de binnengevel en warmtereflecterende folie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze website komen we met diverse informatie over isolatie Masnuy-Saint-Jean. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over isolatie van muren en warmtelekken. Meteen besparen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-masnuy-saint-jean-7050

 • Significant lagere energiekosten
 • Vocht absorberend vermogen
 • Goed bezig voor het milieu
 • Minder geluid van buiten
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteJurbise
Postcode7050
Gasverbruik20.990 kWh
Stroomverbruik3495 kWh
Gemiddelde energierekening€166,10

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje bekijk jij de meest rendabele methodes om jouw woning in Masnuy-Saint-Jean te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Masnuy-Saint-Jean is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 840 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €250 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven bedragen zo’n €1950 en het rendement ligt op zo’n €255 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, chips, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Veel daken van Vlaamse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Masnuy-Saint-Jean kost doorgaans €5850. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1080. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €820 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12300. Dit levert op ong. €930 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande kennen we verschillende aantrekkelijke oplossingen. Hieronder behandelen we de meest interessante oplossingen.

 • Isoleren van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Masnuy-Saint-Jean (februari 2024)?

Wil jij lagere energielasten of een groenere wereld? Isoleren van jouw woning in Masnuy-Saint-Jean is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2675 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1425 op jaarbasis. Op deze website komen we met de verwachte kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Masnuy-Saint-Jean. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per optie tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4050)
€655
(€5950)
€1020
(€9550)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€215
(€2400)
€390
(€3300)
Spouwmuur€210
(€925)
€710
(€2525)
€850
(€3575)
HR++ glas€245
(€2425)
€285
(€3825)
€435
(€4600)
isolatie masnuy-saint-jean 7050

Gangbare Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Masnuy-Saint-Jean?

Waarom juist nu mijn huis in Masnuy-Saint-Jean isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energieaanbieder als Eneco of Poweo, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Verder biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3600 en besparen tot €270, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op die manier ziet u hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grote acties zoals isoleren van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Onderstaand check je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Dema, Handy Home, Big Mat, Gamma. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Belangrijke details over isolatiepremie in Jurbise

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt een huis isoleren leuker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Jurbise op dit vlak doet.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Vanaf tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Jurbise
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met dak-, gevel of vloerisolatie. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Dankzij tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Masnuy-Saint-Jean wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. D.m.v. een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Masnuy-Saint-Jean voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Masnuy-Saint-Jean. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een optimaal wooncomfort en verlagen het energiegebruik. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een aangenaam klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment