Woning isoleren Braine-Le-Comte

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Braine-Le-Comte? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij haalbare maatregelen zoals isolatie van de vloer en radiatorisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be ontdek je nuttige informatie over isolatie Braine-Le-Comte. Je kunt denken aan items als HR++ glas en warmtelekken. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-braine-le-comte-7090

 • Investering snel terugverdiend
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Een warmere én stillere woning
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieHenegouwen
GemeenteBraine-Le-Comte
Postcode7090
Gasverbruik23.720 kWh
Stroomverbruik3360 kWh
Gemiddelde energierekening€174,43

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand check jij de interessantste acties om jouw woning in Braine-Le-Comte te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Braine-Le-Comte is interessant (rond de € 790 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €245 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een significant lagere energierekening. De tarieven zijn zo’n €1975 en de besparing loopt op tot €185 op jaarbasis. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, chips, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Braine-Le-Comte kost plusminus €5250. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1230. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €730 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11600. Hiermee bespaar je ongeveer €850, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we allerlei alternatieve uitvoeringen. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Braine-Le-Comte (juli 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten of wellicht een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van een woning in Braine-Le-Comte is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2375 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €975 op jaarbasis. Hierna ontdek je de hoogte van de investering zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Braine-Le-Comte. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4 procent spaarrente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3850)
€835
(€4900)
€1180
(€8350)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€200
(€1600)
€305
(€3550)
Spouwmuur€295
(€1125)
€700
(€2575)
€790
(€3650)
HR++ glas€195
(€2875)
€295
(€3075)
€400
(€4925)
isolatie braine-le-comte 7090

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • NMC
 • Borgh

Meer weten over het isolatiebedrijf in Braine-Le-Comte?

Waarom zou ik mijn woning in Braine-Le-Comte isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een maatschappij als Essent of Poweo, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3025 en dat levert gemiddeld op €260, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Dan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande investeringen als isolatie van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Brico, Mr. Bricolage, Dema, Gamma, Hubo. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Aanvragen van isolatiepremie in Braine-Le-Comte

Dankzij de geldende premie worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en check wat de gemeente Braine-Le-Comte meebetaalt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Braine-Le-Comte
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal voor kwetsbare woningeigenaren. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Met het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Braine-Le-Comte wat aansluit op je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, oude muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Braine-Le-Comte voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Braine-Le-Comte. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen bieden jou een comfortabel leefklimaat en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een aangenaam wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment