Woning isoleren Petit-Roeulx-Lez-Braine

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Petit-Roeulx-Lez-Braine? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld de spouwmuur isoleren of naden en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Hierna komen we met bruikbare informatie over isolatie Petit-Roeulx-Lez-Braine. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als kieren dichten en schijntocht. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-petit-roeulx-lez-braine-7090

 • Elke maand besparen op energie
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Goed voor het klimaat
 • Dempt het geluid
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteBraine-Le-Comte
Postcode7090
Gasverbruik21.170 kWh
Stroomverbruik3585 kWh
Gemiddelde energierekening€168,87

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje vind je de meest toegepaste manieren om jouw woning in Petit-Roeulx-Lez-Braine te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Petit-Roeulx-Lez-Braine is voordeling (om en nabij de € 980 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €195 per 12 maanden (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven bedragen zo’n €1950 en het resultaat is zo’n €265 p/jaar. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als icynene, steenwol, folie, dekens. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Petit-Roeulx-Lez-Braine kost +/- €5050. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1010. Het rendement is al snel €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11300. Het rendement is ong. €980 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we allerlei interessante mogelijkheden. Hieronder praten we over de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte-isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Petit-Roeulx-Lez-Braine (februari 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een bewuste maatschappij? Isoleren van jouw huis in Petit-Roeulx-Lez-Braine is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2900 m3. De besparing komt neer op €1300 per jaar. Op deze pagina kijken we naar de gemiddelde kosten zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Petit-Roeulx-Lez-Braine. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per type tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3200)
€865
(€4750)
€1030
(€9300)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€190
(€2100)
€390
(€3100)
Spouwmuur€175
(€1350)
€430
(€2000)
€910
(€3175)
HR++ glas€190
(€2000)
€265
(€3250)
€385
(€5300)
isolatie petit-roeulx-lez-braine 7090

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Petit-Roeulx-Lez-Braine?

Waarom zou ik mijn huis in Petit-Roeulx-Lez-Braine isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Engie of Elegant, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimale leefomgeving en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3800 en besparen tot €295 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Op die manier check je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grote klussen als dak-, vloer of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Op deze pagina tref je kort & bondige info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Brico, Handy Home, Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma, Hubo. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: een dure oplossing

Alles over de huidige isolatiepremie in Braine-Le-Comte

Mede door de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te kijken wat de gemeente Braine-Le-Comte aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Vanaf tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Braine-Le-Comte
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen door te isoleren. Echter, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente bedoeld voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door het advies hieronder creëer je een isolatieplan Petit-Roeulx-Lez-Braine wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Dankzij een warmtescan kom je erachter wat er aan warmte weglekt. Onder andere dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Petit-Roeulx-Lez-Braine voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Petit-Roeulx-Lez-Braine. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een lekker warm huis en een fors lagere energierekening. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een comfortabel klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment