Woning isoleren Mignault

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Mignault? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de spouw isoleren of buisisolatie kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina check je uitgebreide informatie over isolatie Mignault. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als de vloer isoleren en Rc-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-mignault-7070

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Meer stilte in huis
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieHenegouwen
GemeenteLe Roeulx
Postcode7070
Gasverbruik21.080 kWh
Stroomverbruik3540 kWh
Gemiddelde energierekening€167,48

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje vind je de populairste werkzaamheden om een woning in Mignault te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en het biedt een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Mignault is betaalbaar (vanaf plusminus € 900 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €215 (jaarlijkst, prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten zijn gemiddeld €1950 en je bespaart al snel €270 per jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Mignault kost om en nabij de €5700. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1240. Je energiekosten dalen flink, tot wel €860 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13200. Dit levert op pakweg €810 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0noemen we allerlei aantrekkelijke alternatieven. In het volgende overzicht beoordelen we de meest populaire uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Mignault (februari 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en natuurlijk een duurzame gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Mignault is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2400 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1075 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand berekenen we de verwachte kosten in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Mignault. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3800)
€705
(€7350)
€1240
(€8350)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€270
(€2350)
€335
(€3500)
Spouwmuur€275
(€1100)
€490
(€2050)
€860
(€3525)
HR++ glas€235
(€2000)
€335
(€3200)
€360
(€4425)
isolatie mignault 7070

Gangbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Meer weten over het isolatiebedrijf in Mignault?

Wat is het voordeel van mijn woning in Mignault isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Luminus of Antargaz, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3375 en besparen tot €215, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Zo ziet u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden als isolatie van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op deze website komen we met een samenvatting van de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage, Brico, Gamma, Dema. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Le Roeulx

Door gebruik te maken van de geldende premie worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België 0
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Le Roeulx voor jou kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) heb je ook recht op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Le Roeulx
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag door het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Met de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Mignault wat dan voldoet aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere geen HR++ glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Mignault voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Mignault. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een prettig binnenklimaat en veel minder stookkosten. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment