Woning isoleren Horrues

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Horrues? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie of isolerende kozijnen en deuren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hierna bekijk je waardevolle informatie over isolatie Horrues. We gaan aan de slag met topics als triple glas en Rc-waarde. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-horrues-7060

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Vocht absorberend vermogen
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieHenegouwen
GemeenteSoignies
Postcode7060
Gasverbruik21.010 kWh
Stroomverbruik3505 kWh
Gemiddelde energierekening€166,40

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand tref je de meest interessante acties om jullie woning in Horrues te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Horrues is interessant (al vanaf +/- € 940 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €265 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en verlaagt het energiegebruik. De onkosten variëren rond €1975 en het bespaart flink geld, tot wel €280 per jaar. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, PUR schuim, chips, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Horrues kost je zo’n €5650. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1110. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €760 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €11300. Het rendement is grofweg €970 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zien we nog een aantal aantrekkelijke uitvoeringen. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Horrues (februari 2024)?

Wil jij een lagere energierekening of bijdragen aan een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van de woning in Horrues is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2050 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €975 (jaarlijks). Op deze website vind je de totale prijs in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Horrues. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3850)
€715
(€6950)
€1210
(€9500)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€225
(€1750)
€400
(€3200)
Spouwmuur€220
(€925)
€440
(€2800)
€950
(€3475)
HR++ glas€190
(€1850)
€300
(€3225)
€400
(€4575)
isolatie horrues 7060

Professionele Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Horrues?

Waarom juist nu mijn huis in Horrues isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals OCTA+ of Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezond leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3625, dat betekent een winst van 280 per jaar. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Daardoor kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote activiteiten zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Hieronder vind je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Hubo, Handy Home, Brico, Big Mat. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie rondom isolatiepremie in Soignies

Door te profiteren van de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een aantal netbeheerders in België stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te kijken wat de gemeente Soignies voor jou kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Soignies
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, vloer of gevelisolatie. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met 0% rente speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Via ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Horrues wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere dubbel glas, gammele muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Horrues voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Horrues. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een optimaal leefklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor de gezondheid van de bewoners. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment