Woning isoleren Steenkerque

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Steenkerque? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een aantal stappen zoals dakisolatie en radiatorisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal check je handige informatie over isolatie Steenkerque. We bespreken thema’s als muren isoleren en schijntocht. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-steenkerque-7090

 • Flinke besparing
 • Een prettig binnenklimaat
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieHenegouwen
GemeenteBraine-Le-Comte
Postcode7090
Gasverbruik21.190 kWh
Stroomverbruik3595 kWh
Gemiddelde energierekening€169,18

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Verderop bekijk je de meest toegepaste acties om je woning in Steenkerque te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Steenkerque is betaalbaar (ongeveer € 840 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €290 per 12 maanden (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten zijn gemiddeld €1800 en het rendement ligt op zo’n €285, ieder jaar weer. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, PUR schuim, isolatiechape, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Steenkerque kost gemiddeld €5900. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1070. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €730 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €11200. Je profiteert van grofweg €900 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zien we verscheidene alternatieve oplossingen. In onderstaande tekst behandelen we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Steenkerque (februari 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en uiteraard een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van woning/huis in Steenkerque is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2850 m3. Dat is dus al gauw €1075 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be komen we met de verwachte kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Steenkerque. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 9 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per maatregel tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3850)
€695
(€7200)
€980
(€9200)
Vloerisolatie€145
(€1500)
€175
(€2150)
€300
(€3100)
Spouwmuur€360
(€950)
€560
(€2575)
€890
(€3400)
HR++ glas€245
(€1925)
€265
(€4200)
€380
(€5200)
isolatie steenkerque 7090

Populaire Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Steenkerque?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Steenkerque isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Eneco en Elegant, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een gezonde leefomgeving en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3825, dat betekent een winst van 210 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide activiteiten zoals gevel-, vloer of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Gamma, Dema, Brico, Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over isolatiepremie in Braine-Le-Comte

Dankzij een premie vanuit overheid of gemeente worden investeringen in de woning zeker leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Braine-Le-Comte op dit vlak doet.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Braine-Le-Comte
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Via de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Steenkerque wat overeenstemt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, oude muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Steenkerque voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Steenkerque. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen bieden jou een gezond klimaat in huis en veel lagere gaskosten. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal de gezondheid. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment