Woning isoleren Thieusies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Thieusies? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld buitenmuren isoleren en isolerende raambekleding ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be check je waardevolle informatie over isolatie Thieusies. We bespreken onderwerpen als de bodem isoleren en koudebruggen. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-thieusies-7061

 • Lagere energierekening
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieHenegouwen
GemeenteSoignies
Postcode7061
Gasverbruik21.030 kWh
Stroomverbruik3515 kWh
Gemiddelde energierekening€166,71

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn prima geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje bekijk jij de meest populaire onderdelen om jullie woning in Thieusies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Thieusies kan erg voordelig (vanaf zo’n € 750 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €230 per jaar (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een significant lagere energierekening. De prijzen zijn ongeveer €1600 en de winst ligt rond de €260 per jaar. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn dekens, steenwol, icynene, folie. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Thieusies kost zo’n €4800. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €960. De potentiële besparing ligt op €750 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €12600. Hiermee bespaar je ongeveer €840 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens bestaan er verscheidene rendabele werkzaamheden. In het gedeelte hierna praten we over de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Thieusies (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening of bijdragen aan een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Thieusies is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2050 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €875 op jaarbasis. Hierna kijken we naar de verwachte kosten op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Thieusies. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4200)
€615
(€7400)
€940
(€9850)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€290
(€1700)
€360
(€3000)
Spouwmuur€195
(€825)
€540
(€1950)
€895
(€3150)
HR++ glas€205
(€2175)
€335
(€4275)
€385
(€4550)
isolatie thieusies 7061

Erkende Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Thieusies?

Waarom mijn woning in Thieusies isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Essent of Antargaz, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een optimaal wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3225, waarbij u een besparing realiseert van €295 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande projecten als isolatie van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Onderstaand komen we met nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Brico, Big Mat, Gamma, Handy Home, Dema, Hubo. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: geen opname van vocht

Aanvragen van isolatiepremie in Soignies

Door een speciale premie worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Soignies kan betekenen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Soignies
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 zonder rente (0%) in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Thieusies wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn dubbel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Thieusies voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Thieusies. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties bieden sowieso een aangenaam warm huis en veel lagere gaskosten. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een aangename leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment