Woning isoleren Ville-Sur-Haine

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Ville-Sur-Haine? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een paar maatregelen zoals isolatie van muren of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Onderstaand lees je uiteenlopende informatie over isolatie Ville-Sur-Haine. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals radiatorfolie en glaswol isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-ville-sur-haine-7070

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een prettig wooncomfort
 • Goed voor het milieu
 • Minder last van ongedierte
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieHenegouwen
GemeenteLe Roeulx
Postcode7070
Gasverbruik21.100 kWh
Stroomverbruik3550 kWh
Gemiddelde energierekening€167,79

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf ontdek jij de aantrekkelijkste onderdelen om een woning in Ville-Sur-Haine te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Ville-Sur-Haine is aantrekkelijk (plusminus € 830 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €265 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De kosten variëren rond €1850 en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 per jaar. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Ville-Sur-Haine kost zo’n €5850. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €990. De besparing loopt op tot €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13100. De winst is circa €770 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook noemen we nog meer aantrekkelijke vormen. In onderstaande tekst beoordelen we de meest rendabele vormen.

 • Isoleren garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur-isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Ville-Sur-Haine (februari 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten of een groenere samenleving? Isoleren van een woning in Ville-Sur-Haine is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2925 m3. Dat is dus al gauw €950 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal komen we met de totale prijs op het moment dat je in zee gaat met een isolatiespecialist in Ville-Sur-Haine. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een dak isoleren heb je terugverdiend in acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3600)
€785
(€4950)
€1240
(€9350)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€295
(€2550)
€340
(€3350)
Spouwmuur€300
(€925)
€540
(€2025)
€940
(€3650)
HR++ glas€235
(€1875)
€320
(€3925)
€380
(€4525)
isolatie ville-sur-haine 7070

Bekende Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Ville-Sur-Haine?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Ville-Sur-Haine isoleren?

Een goede woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Essent of Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabel wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3675 en geeft een besparing van €305 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Daardoor check je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Ingrijpende projecten als isoleren van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Op deze pagina tref je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Hubo, Gamma, Dema, Brico, Handy Home. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: een gesloten celstructuur

Info over isolatiepremie in Le Roeulx

Via een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie is er op meerdere niveau’s. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Le Roeulx in dit verhaal kan kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Le Roeulx
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, vloer of gevelisolatie. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Ville-Sur-Haine wat past bij jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Aan de hand van een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Ville-Sur-Haine voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Ville-Sur-Haine. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen dragen bij aan een lekker warm huis en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment