Woning isoleren Michelbeke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Michelbeke? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen als triple glas of tochtprofielen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal check je handige informatie over isolatie Michelbeke. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals isolatie van platte dak en houtwol isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-michelbeke-9660

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Een warmere én stillere woning
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteBrakel
Postcode9660
Gasverbruik20.920 kWh
Stroomverbruik3538,88244587579 kWh
Gemiddelde energierekening€166,79

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn doorgaans kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna zie je de meest interessante toepassingen om je woning in Michelbeke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Michelbeke is betaalbaar (om en nabij de € 760 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen fluctueren rond de €1900 en je bespaart op de energierekening, tot wel €255 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als steenwol, dekens, glaswol, icynene. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Michelbeke kost je zo’n €5200. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €980. Het rendement is al snel €690, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11800. Daarmee bespaar je plusminus €980 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0onderscheiden we nog enkele vaak toegepaste uitvoeringen. In het volgende overzicht benoemen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Garage isoleren: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Michelbeke (juni 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een energiebewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Michelbeke is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2025 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €825 op jaarbasis. Hieronder vind je de totale prijs in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Michelbeke. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4250)
€625
(€5950)
€950
(€8600)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€170
(€2450)
€345
(€3400)
Spouwmuur€280
(€825)
€540
(€2400)
€785
(€3525)
HR++ glas€220
(€2975)
€305
(€4150)
€440
(€4825)
isolatie michelbeke 9660

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Michelbeke?

Waarom moet ook ik mijn huis in Michelbeke isoleren?

Een goede woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Eneco en Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een gezond leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3375 en dat bespaart tot €305 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige klussen als isoleren van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Op deze website bekijk je praktische info over de meest populaire soorten. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Dema, Handy Home, Big Mat, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Aanvragen van isolatiepremie in Brakel

Mede door de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een aantal netbeheerders in België ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Brakel voor jou kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Vanaf tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Brakel
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag door te isoleren. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Aan de hand van tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Michelbeke wat overeenstemt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Michelbeke voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Michelbeke. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een gezond wooncomfort en flink lagere energiekosten. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een prettig leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment