Woning isoleren Brakel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Brakel? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen als dakisolatie en deuren isoleren kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal tref je uiteenlopende informatie over isolatie Brakel. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over verwarmingsbuizen isoleren en spuitisolatie. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-brakel-9660

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een optimaal wooncomfort
 • Duurzame investering
 • Ook akoestische isolatie
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteBrakel
Postcode9660
Gasverbruik21.580 kWh
Stroomverbruik3390 kWh
Gemiddelde energierekening€166,19

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website zie je de aantrekkelijkste stappen om jouw woning in Brakel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte beter vast, met als effect een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Brakel is betaalbaar beginnend bij € 910 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €255 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en je verbruikt minder energie. De kosten liggen rond €1650 en het rendement ligt op zo’n €240 per jaar. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als icynene, steenwol, dekens, folie. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Brakel kost plusminus €4700. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1020. De besparing loopt op tot €780 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €11200. De winst is ongeveer €910 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0bestaan er verschillende interessante opties. Hieronder behandelen we de populairste mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Brakel (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota of een energiebewuste toekomst? Isoleren van de woning in Brakel kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2100 m3. Dat is dus al gauw €850 p/jaar. Onderstaand calculeren we de uiteindelijke kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Brakel. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per soort tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3950)
€725
(€7150)
€1000
(€8050)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€285
(€2300)
€385
(€3400)
Spouwmuur€315
(€775)
€680
(€2600)
€850
(€3325)
HR++ glas€220
(€2675)
€340
(€3875)
€410
(€4975)
isolatie brakel 9660

Actuele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Petralana
 • Borgh
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Brakel?

Waarom mijn woning in Brakel isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Engie of Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een prettig leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3525, waarbij u een besparing realiseert van €305, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Hierdoor zie je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide activiteiten als isoleren van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be tref je praktische info over veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma, Hubo, Handy Home, Brico. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Brakel

Met behulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Brakel in dit verhaal kan kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? In het geval van ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Brakel
Het is simpel: de energierekening kan flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 met 0% rente speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Door het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Brakel wat overeenstemt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Met behulp van een warmtescan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Brakel voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Brakel. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties leiden tot een comfortabel klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment