Woning isoleren Strijpen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Strijpen? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de vloer en tochtwering kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Hieronder bekijk je belangrijke informatie over isolatie Strijpen. We bespreken topics als isolerende kozijnen en deuren en Rc-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-strijpen-9620

 • Minder energielasten
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Minder ongedierte
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZottegem
Postcode9620
Gasverbruik20.760 kWh
Stroomverbruik3533,88374798173 kWh
Gemiddelde energierekening€166,01

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna ontdek jij de meest interessante werkzaamheden om je woning in Strijpen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Strijpen is interessant (vanaf € 760 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen zijn zo’n €1850 en het bespaart flink geld, tot wel €210 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Strijpen kost doorgaans €4550. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1190. Het voordeel loopt al gauw op tot €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11600. Dit levert op circa €860 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zien we meerdere rendabele mogelijkheden. Hieronder behandelen we de populairste mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Strijpen (juni 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van een woning in Strijpen kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2925 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €975 op jaarbasis. Op deze pagina bekijk je de totale prijs als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Strijpen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3100)
€875
(€4600)
€1000
(€8500)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€295
(€1700)
€325
(€3400)
Spouwmuur€245
(€800)
€710
(€2575)
€850
(€3100)
HR++ glas€205
(€2750)
€280
(€3950)
€420
(€5350)
isolatie strijpen 9620

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Strijpen?

Waarom zou ik mijn woning in Strijpen isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als OCTA+ en Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een comfortabel leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3400 en geeft een besparing van €250 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Hierdoor komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige investeringen zoals isolatie van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Hubo, Brico, Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage, Dema. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: is erg brandbaar

Alles over de huidige isolatiepremie in Zottegem

Door de geldende premie wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en check wat de gemeente Zottegem in dit verhaal kan kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Overigens Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zottegem
Het is duidelijk: je kunt fors besparen door het isoleren van je woning. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Via het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Strijpen wat strookt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Aan de hand van een warmtescan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Strijpen voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Strijpen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties resulteren in een fijn en comfortabel binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een prettig wooncomfort. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment