Woning isoleren Paulatem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Paulatem? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij haalbare maatregelen als isolatie van de gevel en radiatorisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Onderstaand lees je nuttige informatie over isolatie Paulatem. We gaan aan de slag met topics als kieren dichten en glaswol isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-paulatem-9630

 • Snel terugverdiend
 • Minder tocht in huis
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Brandbeschermend
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZwalm
Postcode9630
Gasverbruik20.830 kWh
Stroomverbruik3536,07067831038 kWh
Gemiddelde energierekening€166,35

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna zie je de meest interessante onderdelen om je woning in Paulatem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Paulatem is aantrekkelijk (gemiddeld zo’n € 740 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €235 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten variëren rond €1850 en het rendement ligt op zo’n €235, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Paulatem kost plusminus €4950. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1060. Het voordeel loopt al gauw op tot €860 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €13400. Je profiteert van pakweg €770 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zien we verschillende rendabele werkzaamheden. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de populairste oplossingen.

 • Garage-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isolatie: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Paulatem (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten of wellicht een bewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Paulatem kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2725 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1475 per 12 maanden. Hierna calculeren we de totale prijs op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Paulatem. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4000)
€685
(€5600)
€930
(€8800)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€255
(€2100)
€395
(€2950)
Spouwmuur€335
(€1300)
€570
(€1925)
€825
(€3500)
HR++ glas€195
(€2100)
€315
(€3825)
€380
(€5200)
isolatie paulatem 9630

Professionele Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Meer weten over het isolatiebedrijf in Paulatem?

Waarom juist nu mijn huis in Paulatem isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een maatschappij als Essent of Trevion, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een comfortabel leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3125, dat betekent een winst van 235 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Zo ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande projecten als gevel-, vloer of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Op deze website bekijk je meer info over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Brico. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: een dure oplossing

Aanvragen van isolatiepremie in Zwalm

Door de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Zwalm in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Overigens In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zwalm
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten door het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Geholpen door de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Paulatem wat overeenstemt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, oude muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Paulatem voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Paulatem. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen leiden tot een aangenaam wooncomfort en je verbruikt minder energie. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor de gezondheid. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment