Woning isoleren Sint-Maria-Latem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Sint-Maria-Latem? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een isolatiemaatregel als isolatie van de vloer en isolerende kozijnen en deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder vind je uitgebreide informatie over isolatie Sint-Maria-Latem. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als tochtwering en verschillende materialen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-sint-maria-latem-9630

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Meer controle in de woning
 • Een duurzame oplossing
 • Ook geluidswerend
 • Een hoger energielabel

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZwalm
Postcode9630
Gasverbruik20.880 kWh
Stroomverbruik3537,63277140228 kWh
Gemiddelde energierekening€166,60

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn in de regel correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website tref jij de aantrekkelijkste stappen om jullie woning in Sint-Maria-Latem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Sint-Maria-Latem is goedkoop (vanaf zo’n € 940 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €295 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en veel minder stookkosten. De onkosten variëren rond €1925 en het resultaat is zo’n €255 p/jaar. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, chips, PUR schuim, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Sint-Maria-Latem kost om en nabij de €4550. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1070. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €850 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €12300. De winst is ong. €880, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook noemen we meerdere vaak toegepaste mogelijkheden. In de volgende paragraaf bespreken we de meest rendabele vormen.

 • Garage isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Sint-Maria-Latem (mei 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van de woning in Sint-Maria-Latem is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2950 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1000 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal calculeren we de kosten (bij benadering) als je kiest voor een isolatiespecialist in Sint-Maria-Latem. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3100)
€875
(€6550)
€920
(€9950)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€220
(€1650)
€325
(€3050)
Spouwmuur€340
(€1275)
€570
(€2225)
€950
(€3625)
HR++ glas€235
(€1900)
€320
(€4075)
€380
(€5025)
isolatie sint-maria-latem 9630

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Sint-Maria-Latem?

Waarom mijn woning in Sint-Maria-Latem isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Essent of Lampiris, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3025 en geeft een besparing van €340 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor ziet u wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke investeringen zoals isolatie van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Op deze website check je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Dema, Handy Home, Hubo, Brico, Gamma. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Belangrijke details over isolatiepremie in Zwalm

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt een huis isoleren leuker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Zwalm voor jou kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Zwalm
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? D.m.v. ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Sint-Maria-Latem wat past bij je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Via een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, oude muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Sint-Maria-Latem voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Sint-Maria-Latem. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een prettig wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment