Woning isoleren Sint-Blasius-Boekel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Sint-Blasius-Boekel? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een investering als bijv. je dak isoleren en isolatie van verwarmingsbuizen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Onderstaand tref je uiteenlopende informatie over isolatie Sint-Blasius-Boekel. Je leest uitvoerig over items als isolatie van de binnengevel en de groene lening. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-sint-blasius-boekel-9630

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Minder vervuiling
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZwalm
Postcode9630
Gasverbruik20.860 kWh
Stroomverbruik3537,00793416552 kWh
Gemiddelde energierekening€166,50

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website zie je de populairste toepassingen om jullie woning in Sint-Blasius-Boekel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Sint-Blasius-Boekel is goed te betalen beginnend bij € 970 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €205 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel minder stookkosten. De kosten zijn zo’n €1875 en de besparing op de energienota loopt op tot €275 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Sint-Blasius-Boekel kost je zo’n €5800. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €960. De potentiële besparing ligt op €700 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12200. Hiermee bespaar je om en nabij €980 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we nog enkele populaire opties. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isolatie garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Sint-Blasius-Boekel (mei 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten of een groenere maatschappij? Isoleren van een huis in Sint-Blasius-Boekel is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2675 m3. De besparing komt neer op €825 op jaarbasis. Op deze website vind je de gemiddelde kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Sint-Blasius-Boekel. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3550)
€615
(€5350)
€940
(€8950)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€225
(€2350)
€370
(€2850)
Spouwmuur€220
(€1025)
€540
(€2275)
€780
(€3200)
HR++ glas€225
(€2200)
€300
(€4025)
€450
(€5325)
isolatie sint-blasius-boekel 9630

Bekende Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Sint-Blasius-Boekel?

Waarom zou ik mijn huis in Sint-Blasius-Boekel isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals OCTA+ en Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een optimaal binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3625, dat betekent een winst van 295 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Op die manier achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke klussen zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Hierna komen we met een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Brico, Handy Home, Mr. Bricolage, Dema, Big Mat, Hubo. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Info over isolatiepremie in Zwalm

Met behulp van de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Zwalm aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Vanaf 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zwalm
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Aan de hand van tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Sint-Blasius-Boekel wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn geen HR++ glas, verouderde muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Sint-Blasius-Boekel voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Sint-Blasius-Boekel. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen hebben als resultaat een aangename leefomgeving en veel lagere gaskosten. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een optimaal leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment