Woning isoleren Nederbrakel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Nederbrakel? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een isolatiemaatregel als spouwmuren isoleren en schuimstrips kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Nederbrakel. Bijvoorbeeld zaken als triple glas en glaswol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-nederbrakel-9660

 • Lagere stookkosten
 • Weinig last meer van vocht
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Voor iedere portemonnee
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteBrakel
Postcode9660
Gasverbruik20.930 kWh
Stroomverbruik3539,19486449417 kWh
Gemiddelde energierekening€166,84

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf bekijk je de meest rendabele stappen om je woning in Nederbrakel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Nederbrakel is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 880 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €215 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en een significant lagere energierekening. De prijzen zijn ongeveer €1925 en de besparing op de energienota loopt op tot €285 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, isolatiematrassen, isolatiechape, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Nederbrakel kost doorgaans €5000. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1030. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €11900. Je profiteert van ongeveer €880 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens zijn er diverse interessante mogelijkheden. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest interessante oplossingen.

 • Garage isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Nederbrakel (juli 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een bewuste toekomst? Isoleren van jouw huis in Nederbrakel is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2800 m3. Dat is dus al gauw €850 per jaar. Op isolatiespecialisten.be calculeren we de uiteindelijke kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Nederbrakel. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4050)
€645
(€6350)
€990
(€8000)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€210
(€2200)
€335
(€3550)
Spouwmuur€310
(€1475)
€480
(€2450)
€885
(€3550)
HR++ glas€200
(€2150)
€295
(€4125)
€405
(€4600)
isolatie nederbrakel 9660

Professionele Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Nederbrakel?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Nederbrakel isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Watz of Wase Wind, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Mede geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3450, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €325 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Dan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige investeringen zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met meer info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Dema, Brico, Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie over isolatiepremie in Brakel

Mede door een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Brakel meebetaalt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Collectief isoleren? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Brakel
Het is evident: je kunt flink bezuinigen dankzij woningisolatie. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Nederbrakel wat overeenstemt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Nederbrakel voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Nederbrakel. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een prettig wooncomfort en een significant lagere energierekening. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezonde leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment