Woning isoleren Roborst

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Roborst? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een paar maatregelen als dakisolatie of isolerende raamfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand ontdek je bruikbare informatie over isolatie Roborst. Denk aan vraagstukken over triple glas en steenwol. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-roborst-9630

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Ook akoestische isolatie
 • Toekomstbestendig

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZwalm
Postcode9630
Gasverbruik20.840 kWh
Stroomverbruik3536,38309692876 kWh
Gemiddelde energierekening€166,40

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna ontdek jij de meest toegepaste stappen om jullie woning in Roborst te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Roborst is voordeling (gemiddeld zo’n € 890 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €265 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) geeft de kou geen kans en een significant lagere energierekening. De kosten zijn ongeveer €1700 en het resultaat is zo’n €285 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als icynene, folie, glaswol, steenwol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel daken van Vlaamse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Roborst kost +/- €4750. Doe je het zelf? Dan kost het circa €950. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €11100. Hiermee bespaar je circa €870 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Verder kennen we nog meer aantrekkelijke oplossingen. In het gedeelte hierna bespreken we de populairste alternatieven.

 • Isolatie van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Roborst (mei 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van een woning in Roborst is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2700 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €900 per jaar. Op ons isolatie portaal komen we met de totale kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Roborst. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per actie vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4300)
€625
(€4900)
€1230
(€9000)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€215
(€2200)
€390
(€3550)
Spouwmuur€180
(€1075)
€730
(€2650)
€805
(€3325)
HR++ glas€240
(€2800)
€310
(€3125)
€380
(€4450)
isolatie roborst 9630

Professionele Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Roborst?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Roborst isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Mega of Trevion, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Overigens geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3500, dat betekent een winst van 240 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Daardoor ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke maatregelen als isolatie van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Op deze pagina ontdek je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage, Brico, Dema. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: neemt geen vocht op

Alles over de huidige isolatiepremie in Zwalm

Dankzij de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Zo’n energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Zwalm aan kan bieden.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Overigens Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zwalm
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente speciaal voor mensen met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Roborst wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Door middel van een warmtescan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Roborst voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Roborst. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een warm en comfortabel huis en een fors lagere energierekening. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een optimaal klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment