Woning isoleren Nederzwalm-Hermelgem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Nederzwalm-Hermelgem? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld gevelisolatie en isolerende kozijnen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand tref je handige informatie over isolatie Nederzwalm-Hermelgem. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over isolatie van de bodem en steenwol Isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-nederzwalm-hermelgem-9636

 • Lagere energierekening
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Groene investering
 • Een warmere én stillere woning
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZwalm
Postcode9636
Gasverbruik20.890 kWh
Stroomverbruik3537,94519002066 kWh
Gemiddelde energierekening€166,65

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn solide geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website check je de meest toegepaste acties om jullie woning in Nederzwalm-Hermelgem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis verliest niet onnodig warmte met als gevolg een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Nederzwalm-Hermelgem is goedkoop (rond de € 810 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €255 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten zijn zo’n €1600 en de besparing op de energienota loopt op tot €280, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Nederzwalm-Hermelgem kost plusminus €5350. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1200. Het voordeel loopt al gauw op tot €710 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12100. Daarmee bespaar je pakweg €990 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook kennen we verscheidene alternatieve uitvoeringen. Hierna bediscussiëren we de meest populaire vormen.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Nederzwalm-Hermelgem (mei 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van een woning in Nederzwalm-Hermelgem kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2575 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1100 op jaarbasis. Op isolatiespecialisten.be calculeren we de hoogte van de investering wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Nederzwalm-Hermelgem. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4050)
€635
(€6550)
€980
(€9950)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€175
(€2000)
€335
(€2900)
Spouwmuur€285
(€1525)
€750
(€2225)
€910
(€3600)
HR++ glas€235
(€2425)
€310
(€4150)
€375
(€4950)
isolatie nederzwalm-hermelgem 9636

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Nederzwalm-Hermelgem?

Waarom moet ook ik mijn huis in Nederzwalm-Hermelgem isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energiebedrijf als Engie of Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3400, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €280 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige acties zoals isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Dema, Hubo, Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage, Brico. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: een dure oplossing

Informatie over isolatiepremie in Zwalm

Door een speciale premie wordt het investeren in je huis nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Zwalm voor jou kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zwalm
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Door middel van de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Nederzwalm-Hermelgem wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan achterhaal je wat er aan warmte weglekt. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Nederzwalm-Hermelgem voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Nederzwalm-Hermelgem. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een optimaal wooncomfort en verlagen het energiegebruik. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment