Woning isoleren Sint-Denijs-Boekel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Sint-Denijs-Boekel? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een isolatiemaatregel zoals isolatie van binnenmuren of isolerende raambekleding kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be ontdek je nuttige informatie over isolatie Sint-Denijs-Boekel. Bijvoorbeeld items als isolatie van de buitengevel en purschuim. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-sint-denijs-boekel-9630

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Een gezond wooncomfort
 • Kies voor duurzame warmte
 • Beschermt ook tegen brand
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZwalm
Postcode9630
Gasverbruik20.870 kWh
Stroomverbruik3537,3203527839 kWh
Gemiddelde energierekening€166,55

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand achterhaal jij de interessantste toepassingen om je woning in Sint-Denijs-Boekel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Sint-Denijs-Boekel kan zeer goedkoop (vanaf € 940 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een fors lagere energierekening. De tarieven zijn zo’n €1950 en het bespaart flink geld, tot wel €225 per jaar. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Sint-Denijs-Boekel kost om en nabij de €5900. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1100. De potentiële besparing ligt op €810, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €13000. Je profiteert van zo’n €790 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we nog een aantal vaak toegepaste mogelijkheden. In de volgende paragraaf praten we over de meest toegepaste vormen.

 • Garage-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isolatie: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Sint-Denijs-Boekel (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van een woning in Sint-Denijs-Boekel kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2675 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1075 per jaar. Onderstaand tref je de totale kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Sint-Denijs-Boekel. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3500)
€855
(€4900)
€1130
(€9450)
Vloerisolatie€155
(€1500)
€185
(€1800)
€300
(€3350)
Spouwmuur€375
(€1150)
€440
(€1925)
€785
(€3400)
HR++ glas€250
(€2975)
€310
(€4175)
€430
(€4975)
isolatie sint-denijs-boekel 9630

Gangbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Sint-Denijs-Boekel?

Waarom moet ook ik mijn huis in Sint-Denijs-Boekel isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Essent en Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een comfortabel leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3875, waarbij u een besparing realiseert van €245 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Dan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende maatregelen zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. In de box hieronder lees je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Hubo, Dema, Mr. Bricolage, Gamma. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Aanvragen van isolatiepremie in Zwalm

Door de premies van de gemeente wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Zwalm in dit verhaal kan kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zwalm
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, dak of vloerisolatie. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Op basis van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Sint-Denijs-Boekel wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om enkel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Sint-Denijs-Boekel voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Sint-Denijs-Boekel. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een aangenaam binnenklimaat en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een optimale leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment