Woning isoleren Velzeke-Ruddershove

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Velzeke-Ruddershove? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? D.m.v. enkele acties zoals triple glas of verwarmingsbuizen isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be komen we met handige informatie over isolatie Velzeke-Ruddershove. Dit kan gaan om zaken als de bodem isoleren en PIR isolatie. Meteen besparen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-velzeke-ruddershove-9620

 • Forse besparing mogelijk
 • Een aangename leefomgeving
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Geluidswerende werking
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZottegem
Postcode9620
Gasverbruik20.770 kWh
Stroomverbruik3534,19616660011 kWh
Gemiddelde energierekening€166,06

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn meestal correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje vind jij de meest rendabele werkzaamheden om jouw woning in Velzeke-Ruddershove te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Velzeke-Ruddershove kan erg voordelig (vanaf zo’n € 850 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €280 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een fors lagere energierekening. De kosten zijn zo’n €1600 en je bespaart al snel €240, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Velzeke-Ruddershove kost doorgaans €4850. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1180. Het voordeel loopt al gauw op tot €790, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11100. Dit levert op ongeveer €790 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande zijn er verscheidene vaak toegepaste opties. Hieronder beoordelen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Velzeke-Ruddershove (juni 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en ook een bewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Velzeke-Ruddershove kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2875 m3. Dat komt neer op €875 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina check je de gemiddelde kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Velzeke-Ruddershove. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3250)
€605
(€5200)
€1090
(€8250)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€280
(€2650)
€310
(€3100)
Spouwmuur€360
(€1175)
€650
(€2700)
€950
(€3575)
HR++ glas€210
(€1975)
€335
(€3500)
€385
(€4450)
isolatie velzeke-ruddershove 9620

Erkende Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Meer weten over het isolatiebedrijf in Velzeke-Ruddershove?

Waarom mijn woning in Velzeke-Ruddershove isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Eneco of Antargaz, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een prettig klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Verder geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3100 en dat bespaart tot €225 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Dan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Grote acties zoals isolatie van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Hieronder lees je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Big Mat, Dema, Handy Home, Gamma, Brico, Hubo. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie rondom isolatiepremie in Zottegem

Met hulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Deze welbekende energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Zottegem kan betekenen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zottegem
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, vloer of gevelisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Velzeke-Ruddershove wat schikt naar dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Velzeke-Ruddershove voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Velzeke-Ruddershove. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen bieden jou een aangenaam binnenklimaat en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een ventilatieplanDit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een comfortabel klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment