Woning isoleren Opbrakel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Opbrakel? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen als de spouw isoleren of warmtereflecterende folie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze website vind je waardevolle informatie over isolatie Opbrakel. Je kunt denken aan items als tussenwanden isoleren en de groene lening. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-opbrakel-9660

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Een prettig wooncomfort
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Brandbeschermend
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteBrakel
Postcode9660
Gasverbruik20.940 kWh
Stroomverbruik3539,50728311255 kWh
Gemiddelde energierekening€166,89

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dit vaak niet zo. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna tref je de aantrekkelijkste werkzaamheden om jullie woning in Opbrakel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Opbrakel is financieel toegankelijk beginnend bij € 760 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en verlaagt het energiegebruik. De onkosten liggen rond €1850 en het rendement ligt op zo’n €220 op jaarbasis. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn steenwol, dekens, glaswol, icynene. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Opbrakel kost ongeveer €5050. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1210. Het voordeel loopt al gauw op tot €780, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €12400. De winst is zo’n €930 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0onderscheiden we verscheidene aantrekkelijke werkzaamheden. In het volgende overzicht praten we over de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Opbrakel (juli 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten of wellicht een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van woning/huis in Opbrakel is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2975 m3. De besparing komt neer op €1225 per 12 maanden. Onderstaand vind je de verwachte kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Opbrakel. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per oplossing vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3800)
€715
(€6250)
€1120
(€8100)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€255
(€1600)
€385
(€3150)
Spouwmuur€290
(€1100)
€510
(€2175)
€920
(€3150)
HR++ glas€240
(€2625)
€330
(€4000)
€395
(€5275)
isolatie opbrakel 9660

Bekende Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Opbrakel?

Waarom zou ik mijn woning in Opbrakel isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Watz of Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een comfortabele leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Overigens merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3950, dat betekent een winst van 260 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Hierna ontdek je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Dema, Hubo, Gamma, Brico. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie over isolatiepremie in Brakel

Door de ondersteuning van de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Brakel op dit vlak doet.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Brakel
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) speciaal voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Via de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Opbrakel wat schikt naar jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Middels een warmtescan check je waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Opbrakel voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Opbrakel. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen leiden tot een optimaal klimaat in huis en een fors lagere energierekening. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor de gezondheid. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment