Woning isoleren Rozebeke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Rozebeke? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van muren of radiatorfolie aanbrengen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder ontdek je diverse informatie over isolatie Rozebeke. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals isolatie van schuine dak en Rc-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-rozebeke-9630

 • De energienota gaat omlaag
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Dempt het geluid
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZwalm
Postcode9630
Gasverbruik20.850 kWh
Stroomverbruik3536,69551554714 kWh
Gemiddelde energierekening€166,45

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website achterhaal jij de meest toegepaste werkzaamheden om jullie woning in Rozebeke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Rozebeke is goedkoop (vanaf zo’n € 810 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €270 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en je verbruikt minder energie. De prijzen zijn zo’n €1825 en de besparing op de energienota loopt op tot €205 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals glaswol, icynene, dekens, steenwol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Rozebeke kost je zo’n €5450. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1170. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €820 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11400. Je profiteert van om en nabij €760 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0onderscheiden we verscheidene rendabele uitvoeringen. Hierna behandelen we de meest populaire werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Rozebeke (mei 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten of een energiezuinige wereld? Isoleren van een huis in Rozebeke is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2200 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1075 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal bekijk je de verwachte kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Rozebeke. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4000)
€685
(€4700)
€1200
(€8650)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€225
(€1850)
€335
(€3200)
Spouwmuur€280
(€1025)
€520
(€2500)
€930
(€3300)
HR++ glas€190
(€2025)
€280
(€3650)
€415
(€5400)
isolatie rozebeke 9630

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Rozebeke?

Waarom juist nu mijn huis in Rozebeke isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Luminus of Lampiris, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een prettig wooncomfort en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3025 en dat bespaart tot €240 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Hierdoor kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Grote onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. In de box hieronder vind je een handig overzicht van veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Hubo, Brico, Mr. Bricolage, Handy Home. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Zwalm

Via de geldende premie wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Zwalm in dit verhaal kan kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zwalm
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen door je huis te isoleren. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Met behulp van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Rozebeke wat conformeert aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere enkel glas, verouderde muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Rozebeke voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Rozebeke. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden jou een aangename leefomgeving en veel minder stookkosten. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een prettig leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment