Woning isoleren Beerlegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Beerlegem? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een paar maatregelen zoals de gevel isoleren en naden en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website tref je bruikbare informatie over isolatie Beerlegem. We staan stil bij items als plat dak isoleren en ventilatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-beerlegem-9630

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Een verantwoorde keuze
 • Stiller in de woning
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZwalm
Postcode9630
Gasverbruik20.780 kWh
Stroomverbruik3534,50858521849 kWh
Gemiddelde energierekening€166,11

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand achterhaal je de aantrekkelijkste acties om jullie woning in Beerlegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis verliest niet onnodig warmte en het biedt een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Beerlegem is goed te betalen (ongeveer € 940 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €195 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven liggen rond €1900 en het resultaat is zo’n €215 p/jaar. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, EPS parels, chips, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Beerlegem kost om en nabij de €4550. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1180. De besparing loopt op tot €770 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €12600. Het rendement is plusminus €890 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zijn er verschillende populaire mogelijkheden. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Beerlegem (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en natuurlijk een energiebewuste wereld? Isoleren van de woning in Beerlegem is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2150 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1075 per jaar. Op deze pagina calculeren we de verwachte kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Beerlegem. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3050)
€795
(€4600)
€1220
(€8700)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€170
(€1900)
€370
(€3300)
Spouwmuur€215
(€1500)
€630
(€1975)
€865
(€3050)
HR++ glas€210
(€2300)
€340
(€3850)
€400
(€4875)
isolatie beerlegem 9630

Professionele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Meer weten over het isolatiebedrijf in Beerlegem?

Wat is het voordeel van mijn woning in Beerlegem isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energiebedrijf als Engie en Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezond binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3575 en dat bespaart tot €245, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Zo ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grootse klussen zoals isoleren van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Hieronder bekijk je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Brico, Mr. Bricolage, Dema, Gamma, Hubo. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Aanvragen van isolatiepremie in Zwalm

Via de geldende premie worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Zwalm meebetaalt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zwalm
Het is simpel: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Met behulp van het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Beerlegem wat aansluit op dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan ziet u op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Beerlegem voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Beerlegem. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen leiden tot een optimaal klimaat in huis en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is cruciaal een comfortabel leefklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment