Woning isoleren Parike

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Parike? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Middels enkele acties als bijv. isolatie van de spouw of isolatie van deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Parike. Je komt meer te weten over vraagstukken over radiatorfolie aanbrengen en Pur Isolatieplaten. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-parike-9661

 • Minder energielasten
 • Geen vochtproblemen
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Weinig last van geluid
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteBrakel
Postcode9661
Gasverbruik20.970 kWh
Stroomverbruik3540,44453896769 kWh
Gemiddelde energierekening€167,04

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop vind je de meest populaire manieren om je woning in Parike te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Parike is aantrekkelijk (vanaf € 790 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €275 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en bespaart veel energie. De prijzen zijn gemiddeld €1975 en je profiteert van een besparing tot wel €235 per jaar. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, isolatiematrassen, chips, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Parike kost zo’n €5500. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1140. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €11600. De winst is plusminus €950 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens zien we verscheidene interessante vormen. In het gedeelte hierna behandelen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Garage-isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Parike (juni 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten of wellicht een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van een huis in Parike is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2100 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1000 op jaarbasis. Op deze website ontdek je de verwachte kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Parike. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4350)
€645
(€5650)
€1060
(€8250)
Vloerisolatie€160
(€1300)
€280
(€2350)
€365
(€3150)
Spouwmuur€280
(€1400)
€740
(€2575)
€940
(€3675)
HR++ glas€230
(€2575)
€310
(€3050)
€385
(€4775)
isolatie parike 9661

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Parike?

Waarom juist nu mijn huis in Parike isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals OCTA+ of Elegant, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een optimale leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3200 en dat bespaart tot €345 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Zo ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grootse acties zoals isolatie van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. In de box hieronder ontdek je een handig overzicht van het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Dema, Hubo, Gamma, Big Mat, Handy Home, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie over isolatiepremie in Brakel

Door gebruik te maken van een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Brakel aan kan bieden.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Brakel
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten door je huis te isoleren. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente speciaal voor de meest kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Met ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Parike wat past bij jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Middels een warmtescan zie je hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, gammele muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Parike voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Parike. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een fijn en comfortabel binnenklimaat en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel wooncomfort. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment