Woning isoleren Meilegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Meilegem? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van een investering zoals de kruipruimte isoleren en isolerende deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Hierna ontdek je waardevolle informatie over isolatie Meilegem. We staan stil bij onderwerpen als tochtprofielen en spuitisolatie. Direct aan de slag? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-meilegem-9630

 • Lagere maandlasten
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Kies voor een beter milieu
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZwalm
Postcode9630
Gasverbruik20.810 kWh
Stroomverbruik3535,44584107363 kWh
Gemiddelde energierekening€166,26

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf zie je de meest populaire acties om een woning in Meilegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Meilegem is interessant (vanaf plusminus € 800 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €205 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven zijn gemiddeld €2000 en je profiteert van een besparing tot wel €200 per jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn icynene, dekens, folie, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Meilegem kost zo’n €5350. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1140. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €790 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €11300. De winst is ong. €800 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande zien we allerlei alternatieve uitvoeringen. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest interessante oplossingen.

 • Isoleren van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Meilegem (juni 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een bewuste gemeenschap? Isoleren van een woning in Meilegem is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2350 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €975 p/jaar. Hieronder kijken we naar de uiteindelijke kosten zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Meilegem. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4350)
€595
(€6150)
€1240
(€9100)
Vloerisolatie€150
(€1100)
€225
(€2550)
€395
(€3400)
Spouwmuur€305
(€850)
€420
(€2775)
€925
(€3375)
HR++ glas€205
(€2175)
€310
(€3650)
€350
(€4750)
isolatie meilegem 9630

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Meilegem?

Waarom mijn woning in Meilegem isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energieaanbieder als Watz of Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangenaam klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3600 en dat levert gemiddeld op €260 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide investeringen zoals isolatie van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. In de box hieronder bekijk je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Dema, Hubo, Brico, Gamma. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: is erg brandbaar

Alles over de huidige isolatiepremie in Zwalm

Door de ondersteuning van de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Zwalm voor jou kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Zwalm
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, dak of vloerisolatie. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) met een rente van 0% die er speciaal is voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Geholpen door het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Meilegem wat aansluit op speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Geholpen door een warmtescan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Meilegem voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Meilegem. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een aangename warme woning en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor de gezondheid van de bewoners. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment