Woning isoleren Sint-Maria-Oudenhove

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Sint-Maria-Oudenhove? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Via haalbare maatregelen zoals triple glas of verwarmingsbuizen isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op deze pagina bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Sint-Maria-Oudenhove. Je leest uitvoerig over items als HR++ glas en EPS isolatie. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-sint-maria-oudenhove-9660

 • Significant lagere energiekosten
 • Een prettige leefomgeving
 • Een verantwoorde keuze
 • Geluidswerende werking
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteBrakel
Postcode9660
Gasverbruik20.950 kWh
Stroomverbruik3539,81970173093 kWh
Gemiddelde energierekening€166,94

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje check jij de populairste methodes om jullie woning in Sint-Maria-Oudenhove te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Sint-Maria-Oudenhove is financieel toegankelijk (al vanaf € 990 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €270 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel minder stookkosten. De tarieven zijn ongeveer €1975 en het rendement ligt op zo’n €195 per jaar. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals glaswol, steenwol, icynene, folie. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Sint-Maria-Oudenhove kost zo’n €5250. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1030. De besparing loopt op tot €820 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12400. Je profiteert van plusminus €770 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens noemen we allerlei populaire mogelijkheden. In onderstaande tekst bespreken we de populairste opties.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Sint-Maria-Oudenhove (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van een huis in Sint-Maria-Oudenhove kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2875 m3. Dat is dus al gauw €1400 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be kijken we naar de totale kosten zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Sint-Maria-Oudenhove. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per soort zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3450)
€675
(€4750)
€1060
(€9700)
Vloerisolatie€155
(€1400)
€295
(€2000)
€400
(€3550)
Spouwmuur€235
(€875)
€730
(€2500)
€885
(€3500)
HR++ glas€215
(€2575)
€285
(€3950)
€405
(€4450)
isolatie sint-maria-oudenhove 9660

Gangbare Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Meer weten over het isolatiebedrijf in Sint-Maria-Oudenhove?

Waarom zou ik mijn woning in Sint-Maria-Oudenhove isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Engie of Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezond wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3750, dat betekent een winst van 285 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse investeringen als dak-, vloer of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, kopen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Op deze pagina check je praktische info over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Hubo, Brico, Handy Home, Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Brakel

Via de geldende premie wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Brakel op dit vlak doet.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Brakel
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Sint-Maria-Oudenhove wat matcht met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Sint-Maria-Oudenhove voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Sint-Maria-Oudenhove. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een gezonde leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabel wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment