Woning isoleren Dikkele

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Dikkele? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Dankzij enkele acties als bijv. buitenmuren isoleren en schuimstrips kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna vind je nuttige informatie over isolatie Dikkele. Dit kan gaan om vraagstukken over tochtbanden en glaswol isolatie. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-dikkele-9630

 • Supersnel terugverdient
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Tevens geluidsisolatie
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZwalm
Postcode9630
Gasverbruik20.790 kWh
Stroomverbruik3534,82100383687 kWh
Gemiddelde energierekening€166,16

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand check jij de populairste werkzaamheden om je woning in Dikkele te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Dikkele is financieel toegankelijk (vanaf € 910 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €220 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een significant lagere energierekening. De tarieven zijn gemiddeld €1900 en het resultaat is zo’n €210 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Dikkele kost om en nabij de €4550. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1050. Het rendement is al snel €740 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11400. Het voordeel is ongeveer €850 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we verscheidene alternatieve vormen. In de volgende paragraaf benoemen we de meest toegepaste vormen.

 • Garage isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Dikkele (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en uiteraard een bewuste wereld? Isoleren van woning/huis in Dikkele is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2375 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1250 per jaar. Op isolatiespecialisten.be komen we met de hoogte van de investering als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Dikkele. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3650)
€635
(€4600)
€1250
(€9400)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€215
(€1900)
€385
(€2700)
Spouwmuur€230
(€1250)
€690
(€2350)
€845
(€3025)
HR++ glas€240
(€2425)
€290
(€3900)
€385
(€5225)
isolatie dikkele 9630

Actuele Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Dikkele?

Waarom juist nu mijn huis in Dikkele isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals OCTA+ en Poweo, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een optimaal binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3925 en dat levert gemiddeld op €205 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Dan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige acties als isoleren van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Hierna tref je praktische info over de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Hubo, Dema, Big Mat, Handy Home, Brico, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Belangrijke details over isolatiepremie in Zwalm

Met behulp van de huidige premies wordt een huis isoleren uitnodigender. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België 0
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Zwalm voor jou kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je jouw huidige woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zwalm
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met 0% rente speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Geholpen door onderstaande tips kom je met een isolatieplan Dikkele wat in lijn is met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Dikkele voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Dikkele. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren in een gezonde leefomgeving en een fors lagere energierekening. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een optimale leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment