Woning isoleren Zegelsem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Zegelsem? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de kruipruimte en verwarmingsbuizen isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Onderstaand lees je uitgebreide informatie over isolatie Zegelsem. We bespreken topics als isolatie van muren en lambda waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-zegelsem-9660

 • Interessante terugverdientijd
 • Een gezond wooncomfort
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Voor iedere portemonnee
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteBrakel
Postcode9660
Gasverbruik20.960 kWh
Stroomverbruik3540,13212034931 kWh
Gemiddelde energierekening€166,99

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna ontdek je de meest populaire acties om je woning in Zegelsem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Zegelsem is interessant (ongeveer € 940 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €260 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn gemiddeld €1725 en je bespaart op de energierekening, tot wel €255 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, chips, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Zegelsem kost om en nabij de €5400. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1020. De potentiële besparing ligt op €700, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €11100. Het rendement is grofweg €980 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0noemen we verschillende populaire werkzaamheden. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van schuur: Altijd een warme schuur
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isolatie in Zegelsem (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van een woning in Zegelsem is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2775 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1300 p/jaar. Onderstaand komen we met de uiteindelijke kosten als je kiest voor een isolatiespecialist in Zegelsem. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3800)
€735
(€7250)
€1110
(€8200)
Vloerisolatie€150
(€1200)
€255
(€1650)
€360
(€3000)
Spouwmuur€250
(€1350)
€440
(€2175)
€950
(€3050)
HR++ glas€240
(€2675)
€275
(€3300)
€350
(€4675)
isolatie zegelsem 9660

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Zegelsem?

Waarom moet ook ik mijn huis in Zegelsem isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Mega of Poweo, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3600 en dat bespaart tot €270 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Op die manier check je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grootse acties als isoleren van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Onderstaand ontdek je een handig overzicht van veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Brico, Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Dema. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Alles over de huidige isolatiepremie in Brakel

Door te profiteren van de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Zo’n energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Brakel meebetaalt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Brakel
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Zegelsem wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Met een warmtescan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Zegelsem voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Zegelsem. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties hebben als resultaat een aangename leefomgeving en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment