Woning isoleren Hundelgem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Hundelgem? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een isolatiemaatregel als bijv. vloerisolatie of radiatorfolie kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal bekijk je belangrijke informatie over isolatie Hundelgem. We gaan aan de slag met zaken als tochtprofielen en schijntocht. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-hundelgem-9630

 • Veel geld besparen
 • Minder problemen met vocht
 • Vermindering Milieu-impact
 • Beperking geluiden van buiten
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZwalm
Postcode9630
Gasverbruik20.800 kWh
Stroomverbruik3535,13342245525 kWh
Gemiddelde energierekening€166,21

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn standaard solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Hierna achterhaal je de meest populaire manieren om je woning in Hundelgem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Hundelgem is aantrekkelijk (al vanaf € 990 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €265 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en veel lagere gaskosten. De kosten liggen rond €1700 en het bespaart circa €250 per jaar. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Hundelgem kost je zo’n €4700. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1150. Je energiekosten dalen flink, tot wel €690, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €11200. Je profiteert van plusminus €890 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zien we verschillende populaire vormen. Hierna beschrijven we de meest rendabele oplossingen.

 • Isoleren van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Hundelgem (mei 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en tegelijk een bewuste wereld? Isoleren van een woning in Hundelgem is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2375 m3. Dat komt neer op €1325 p/jaar. Onderstaand komen we met de verwachte kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Hundelgem. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3650)
€715
(€4500)
€1020
(€8850)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€180
(€2000)
€380
(€3150)
Spouwmuur€245
(€950)
€750
(€2175)
€890
(€3150)
HR++ glas€225
(€2225)
€295
(€3800)
€440
(€4550)
isolatie hundelgem 9630

Bekende Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Hundelgem?

Waarom moet ook ik mijn huis in Hundelgem isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Eneco of Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een gezonde leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3900, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €295, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op die manier achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Diepgaande klussen als isolatie van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. In de box hieronder bekijk je nuttige informatie over het actuele aanbod. Te koop bij erkende bouwmarkten als Dema, Big Mat, Brico, Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: een dure oplossing

Aanvragen van isolatiepremie in Zwalm

Via de geldende premie wordt woningisolatie nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Zwalm in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zwalm
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente speciaal voor mensen met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Hundelgem wat dan voldoet aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Door een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Hundelgem voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Hundelgem. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen dragen bij aan een comfortabel klimaat in huis en veel lagere gaskosten. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor de gezondheid van de bewoners. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment