Woning isoleren Brecht

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Brecht? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de zolder of isolerende raamfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina ontdek je bruikbare informatie over isolatie Brecht. We zoomen in op vraagstukken over isolatie van de vloer en subsidie Isolatie april 2024. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-brecht-2960

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een optimaal leefklimaat
 • Verantwoorde investering
 • Rust en comfort in huis
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieAntwerpen
GemeenteBrecht
Postcode2960
Gasverbruik21.760 kWh
Stroomverbruik3580 kWh
Gemiddelde energierekening€171,22

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn meestal goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand check jij de meest interessante werkzaamheden om jullie woning in Brecht te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Brecht is voordeling (vanaf € 990 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €255 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De tarieven fluctueren rond de €1975 en het bespaart flink geld, tot wel €255 op jaarbasis. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als icynene, dekens, steenwol, glaswol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Brecht kost +/- €5450. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1170. Het voordeel loopt al gauw op tot €690 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12500. Hiermee bespaar je om en nabij €820 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder kennen we diverse mogelijke opties. In de volgende paragraaf benoemen we de meest rendabele opties.

 • Garage isolatie: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Brecht (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening of een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Brecht is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2500 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1325 per jaar. Op deze pagina ontdek je de hoogte van de investering zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Brecht. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3650)
€875
(€5650)
€1030
(€9600)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€250
(€1850)
€395
(€3400)
Spouwmuur€325
(€1275)
€650
(€2625)
€840
(€3175)
HR++ glas€195
(€1875)
€270
(€3900)
€425
(€4625)
isolatie brecht 2960

Populaire Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Petralana
 • Ursa

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Brecht?

Wat is het voordeel van mijn woning in Brecht isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energiebedrijf als Essent of Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een aangename leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3800, dat betekent een winst van 275 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitgebreide klussen als isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. In de box hieronder check je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Te koop bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Hubo, Mr. Bricolage, Gamma, Brico, Handy Home. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: geen opname van vocht

Aanvragen van isolatiepremie in Brecht

Via een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Brecht aanbiedt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Brecht
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door middel van het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Brecht wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Middels een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Brecht voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Brecht. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een aangenaam leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig wooncomfort. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment