Woning isoleren Lippelo

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Lippelo? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld de gevel isoleren of tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Op deze pagina tref je nuttige informatie over isolatie Lippelo. Bijvoorbeeld thema’s als tochtprofielen en EPS isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-lippelo-2890

 • Snelle terugverdientijd
 • Meer warmte en minder vocht
 • U stoot minder CO2 uit
 • Stiller in de woning
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieAntwerpen
GemeentePuurs-Sint-Amands
Postcode2890
Gasverbruik23.480 kWh
Stroomverbruik3540 kWh
Gemiddelde energierekening€177,48

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn meestal prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna ontdek je de aantrekkelijkste manieren om je woning in Lippelo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, met als effect een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Lippelo kan erg voordelig (al vanaf +/- € 960 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €200 per 12 maanden (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een fors lagere energierekening. De tarieven zijn ongeveer €1825 en het bespaart flink geld, tot wel €250 per jaar. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Lippelo kost je zo’n €4850. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1060. Het rendement is al snel €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €13100. Je profiteert van pakweg €830, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

0bestaan er meerdere alternatieve alternatieven. In het gedeelte hieronder praten we over de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Lippelo (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een groenere maatschappij? Isoleren van een woning in Lippelo is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2450 m3. De besparing komt neer op €1350 per jaar. Hieronder kijken we naar de totale prijs op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Lippelo. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met 6 procent rente. Dakisolatie kan terugverdiend worden in acht jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per optie vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3200)
€825
(€4700)
€1000
(€8950)
Vloerisolatie€115
(€1450)
€225
(€2350)
€320
(€2900)
Spouwmuur€285
(€1050)
€510
(€2325)
€880
(€3025)
HR++ glas€230
(€2300)
€305
(€4250)
€350
(€4750)
isolatie lippelo 2890

Gangbare Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Lippelo?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Lippelo isoleren?

Een goede woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Engie en Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een comfortabel klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3675, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €335 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Dan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Grootse projecten als isolatie van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be check je kort & bondige info over het huidige assortiment. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Dema, Gamma, Hubo, Brico. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Belangrijke details over isolatiepremie in Puurs-Sint-Amands

Door gebruik te maken van de huidige premies wordt woningisolatie nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Puurs-Sint-Amands aan kan bieden.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Vanaf 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je jouw bestaande huis binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je aanspraak doen op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Puurs-Sint-Amands
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) in het leven geroepen voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door middel van het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Lippelo wat schikt naar jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld enkel glas, traditionele muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Lippelo voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Lippelo. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een gezond leefklimaat en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een prettige leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment