Woning isoleren Sint-Amands

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Sint-Amands? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld vliering isoleren of deuren isoleren kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be lees je bruikbare informatie over isolatie Sint-Amands. Denk aan items als isolatie van de spouw en minerale wol. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-sint-amands-2890

 • Snel terugverdiend
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Dempt het geluid
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieAntwerpen
GemeentePuurs-Sint-Amands
Postcode2890
Gasverbruik23.500 kWh
Stroomverbruik3550 kWh
Gemiddelde energierekening€177,79

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje ontdek je de meest rendabele toepassingen om je woning in Sint-Amands te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Sint-Amands is financieel toegankelijk (ongeveer € 930 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €195 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een significant lagere energierekening. De tarieven variëren rond €1850 en de winst ligt rond de €185 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Sint-Amands kost om en nabij de €5100. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1010. De besparing loopt op tot €690 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €11300. Het rendement is om en nabij €760 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we meerdere alternatieve opties. In het gedeelte hierna benoemen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isolatie in Sint-Amands (juli 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een energiezuinige samenleving? Isoleren van een woning in Sint-Amands is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2025 m3. Dat komt neer op €875 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal check je de kosten (bij benadering) wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Sint-Amands. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan stukken beter.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Dak-isolatie heb je terugverdiend in acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per doel tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3500)
€825
(€5500)
€1050
(€8550)
Vloerisolatie€160
(€1450)
€185
(€2450)
€380
(€2750)
Spouwmuur€185
(€1475)
€510
(€2150)
€780
(€3450)
HR++ glas€200
(€2475)
€300
(€3875)
€350
(€4975)
isolatie sint-amands 2890

Actuele Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Sint-Amands?

Waarom zou ik mijn huis in Sint-Amands isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een maatschappij als OCTA+ en Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3425 en dat levert gemiddeld op €250 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Zo wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke investeringen als isoleren van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Onderstaand ontdek je kort & bondige info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Brico, Handy Home, Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma, Hubo. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie over isolatiepremie in Puurs-Sint-Amands

Door de huidige premies wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Puurs-Sint-Amands op dit vlak doet.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Als je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Puurs-Sint-Amands
Het is evident: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% die kan worden aangevraagd door inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Op basis van het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Sint-Amands wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Op basis van een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Sint-Amands voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Sint-Amands. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een lekker warm huis en zorgen voor een laag energietarief. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment