Woning isoleren Sint-Lenaarts

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Sint-Lenaarts? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen als bijv. isolatie van de buitengevel of tochtstrips of tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website ontdek je bruikbare informatie over isolatie Sint-Lenaarts. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals isolatie binnenkant gevel en koudeval. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-sint-lenaarts-2960

 • Minder energiekosten
 • Een gezond leefklimaat
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Beperking geluiden van buiten
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieAntwerpen
GemeenteBrecht
Postcode2960
Gasverbruik23.530 kWh
Stroomverbruik3565 kWh
Gemiddelde energierekening€178,25

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn doorgaans gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje achterhaal je de interessantste werkzaamheden om jullie woning in Sint-Lenaarts te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte met als gevolg een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Sint-Lenaarts kan zeer goedkoop beginnend bij € 710 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €285 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en veel minder stookkosten. De tarieven liggen rond €1675 en het bespaart flink geld, tot wel €260 per jaar. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, chips, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Sint-Lenaarts kost gemiddeld €5850. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1130. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12700. Het voordeel is ongeveer €750, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0bestaan er nog enkele rendabele mogelijkheden. In onderstaande tekst benoemen we de meest populaire mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Sint-Lenaarts (juli 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en ook een bewuste toekomst? Isoleren van een woning in Sint-Lenaarts kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2475 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €850 (jaarlijks). Onderstaand bekijk je de gemiddelde kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Sint-Lenaarts. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4150)
€855
(€6800)
€1040
(€9550)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€265
(€2200)
€320
(€3450)
Spouwmuur€190
(€1325)
€530
(€2200)
€815
(€3400)
HR++ glas€200
(€2325)
€270
(€4175)
€420
(€4825)
isolatie sint-lenaarts 2960

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Sint-Lenaarts?

Waarom zou ik mijn woning in Sint-Lenaarts isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Luminus en Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangename leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Ook merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3225 en besparen tot €210, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op die manier analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitgebreide activiteiten zoals isolatie van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Op deze website check je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Handy Home, Big Mat, Brico, Dema, Hubo. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Aanvragen van isolatiepremie in Brecht

Met hulp van de huidige premies wordt woningisolatie nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en check wat de gemeente Brecht meebetaalt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Brecht
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Dankzij het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Sint-Lenaarts wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om dubbel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Sint-Lenaarts voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Sint-Lenaarts. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties hebben als resultaat een prettig leefklimaat en een veel lagere energierekening. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een comfortabel leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment