Woning isoleren Weert

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Weert? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Via een aantal stappen als isolatie van de zolder of tochtstrips of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Hierna komen we met diverse informatie over isolatie Weert. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals de kruipruimte isoleren en koudeval. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-weert-2880

 • De energienota gaat omlaag
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Kan snel aangebracht worden
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieAntwerpen
GemeenteBornem
Postcode2880
Gasverbruik23.470 kWh
Stroomverbruik3535 kWh
Gemiddelde energierekening€177,33

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatiespecialisten.be bekijk jij de meest rendabele methodes om je woning in Weert te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Weert is betaalbaar (ongeveer € 960 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €265 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven bedragen zo’n €1625 en je bespaart op de energierekening, tot wel €210 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, chips, EPS parels, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Weert kost zo’n €5500. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1050. De besparing loopt op tot €740 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €11300. Het rendement is ongeveer €880, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

0bestaan er allerlei alternatieve uitvoeringen. Hierna benoemen we de meest populaire oplossingen.

 • Isolatie garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Weert (april 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten of een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van een woning in Weert is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2925 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1325 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal calculeren we de totale kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Weert. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per soort tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3050)
€865
(€6350)
€1240
(€8550)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€215
(€1700)
€320
(€3000)
Spouwmuur€260
(€1275)
€670
(€2100)
€870
(€3525)
HR++ glas€210
(€2200)
€265
(€3275)
€410
(€5100)
isolatie weert 2880

Bekende Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Weert?

Waarom mijn woning in Weert isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Essent of Poweo, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een aangenaam leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3050 en geeft een besparing van €200, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Dan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Hieronder tref je praktische info over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage, Brico, Dema. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over isolatiepremie in Bornem

Door gebruik te maken van de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie is er op meerdere niveau’s. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Bornem kan betekenen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bornem
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Dankzij het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Weert wat in lijn is met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Via een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Weert voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Weert. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen bieden jou een prettig binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een aangenaam binnenklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment