Woning isoleren Hoevenen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Hoevenen? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een investering zoals bijvoorbeeld vliering isoleren en naden en kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Onderstaand komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Hoevenen. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals isolatie van buitenmuren en schijntocht. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-hoevenen-2940

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Minder last van trek en tocht
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Weinig geluid in de woning
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieAntwerpen
GemeenteStabroek
Postcode2940
Gasverbruik23.510 kWh
Stroomverbruik3555 kWh
Gemiddelde energierekening€177,95

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna ontdek jij de meest interessante toepassingen om jouw woning in Hoevenen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hoevenen is financieel toegankelijk (vanaf plusminus € 720 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €215 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven zijn zo’n €1800 en de besparing loopt op tot €240 p/jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Hoevenen kost plusminus €4850. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €990. Het voordeel loopt al gauw op tot €800 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €13400. Dit levert op plusminus €800 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we verscheidene rendabele alternatieven. Hieronder praten we over de interessantste alternatieven.

 • Isoleren van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Hoevenen (juli 2024)?

Wil jij lagere energielasten of bijdragen aan een bewuste toekomst? Isoleren van een huis in Hoevenen is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2050 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €900 p/jaar. Hieronder check je de gemiddelde kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Hoevenen. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3850)
€695
(€4750)
€1020
(€9400)
Vloerisolatie€130
(€1500)
€280
(€1550)
€365
(€3000)
Spouwmuur€205
(€1075)
€460
(€2675)
€950
(€3325)
HR++ glas€210
(€2775)
€315
(€4250)
€405
(€4450)
isolatie hoevenen 2940

Plaatsen in de omgeving:

Gangbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Hoevenen?

Waarom zou ik mijn huis in Hoevenen isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Luminus of Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een prettig leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Overigens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3475, waarbij u een besparing realiseert van €230 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Zo analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende projecten als isolatie van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Hieronder komen we met een handig overzicht van de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma, Brico, Handy Home, Hubo. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: is erg brandbaar

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Stabroek

Mede door de geldende premie wordt het investeren in je huis nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Stabroek in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Stabroek
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met het isoleren van je woning. Echter, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van onderstaande tips creëer je een isolatieplan Hoevenen wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Via een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Hoevenen voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Hoevenen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen dragen bij aan een optimaal klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een gezond leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment